måndag 24 november 2014

Framkallat bilder med Grafi Foto - check






Jag fick ett mail som fick mig att reagera. Jag får rätt många mail, vissa är liksom bara reklam, vissa blir man varm-i-hela-hjärttraken av och viss knäpper migpå näsan och säger: 'där fick jag dig allt'! Typ som det här. Tar du enormt massa mobilbilder? Följer de med mobilen mer i graven när du säger tack och hej, RIP kära lur. Svar ja. Jag är hopplöst urdålig på att framkalla.

Så fick jag ett mail att Grafi Foto. De har nämligen tagit fram en app där du kan framkalla dina mobilbilder på bästa fotopapper så att de får en hållbarhet på över 100 år, allt är dessutom svanenmärkt. Den är enkel och smidig att använda och lägger du en beställning innan kl 12 så framkallas bilderna samma dag och postas direkt.

Så här gjorde jag;
1. Ladda ner appen ”Grafifoto” och följ instruktionerna.
2. Appen kommer synkroniseras med dina mobilbilder.
3. Klicka i de bilder du vill framkalla, jag valda matt yta, storlek 10x10 cm, med vit kant. Ursnyggt!
 4. Fyll i dina kunduppgifter och välj leveranssätt.

Allt kom hem i en fin liten låda innan jag ens hann blinka. Blixtsnabbt med andra ord.

Och foton är lite som tidningar. Även om jag plöjer enormt med digital inspiration och jag plöjer ord efter ord genom någon typ av skärm är ändå kärleken till riktiga böcker och tidningar i tidningsformat det bästa. Det bästa. Foton är alltså fantastiska i mobilen, men på riktigt. Oh la la. Nu sitter sommarinspiration av semesterfoton på väggen med washi och påminner om att vi fått två soltimmar i november. Peppar, pushar och påminner om att snart är det vår igen.

Jag fick också ge bort en prova-på-rabatt med 10% rabatt på en framkallning till mina vänner. Om ni vill testa glöm inte använda rabattkoden ”kompis”.

hej-hej!


tisdag 18 november 2014

Vi blir så klart yra av lycka...


När vi startade Mrs Mighetto var det egentligen en kärlek till produkten, till figurerna och till varandra, faktiskt, som var drivkraften. En blygsam prognos fick oss att våga chansa. Vi summerade den fritid vi kunde klämma ihop på kvällar och helger och drog slutsatsen, nu kan vi inte längre stå emot. Vi kör! Man ångrar bara det man aldrig gjorde...

Jag var egentligen ganska övertygad om att det fanns någon kommersiellt och älskvärt i figurerna och de geniala penseldragen som kom ur Malins hand var jag ju redan djupt förälskad i. Fler måste gilla det här. Fler måste få ta del av det här.  

Vår första kollektion 'superheroes' är snart slut. Det finns fåtal kvar och en del återförsäljare har lyckats få leverans och till och med påfyllning. Vi har några Betty och Olle kvar, men de flesta pryder redan någons vägg och det kan ju vara den finaset komplimangen man kan få. Tack! 

Därför är det så kul att miss Viola och miss Rut gjort entré. Ett samarbete med finbutiken Mokkasin som påbörjades redan i mars. I mars!! Vi är så klart urstolta och glada över detta. De två printen finns precis som tidigare kollektion endast upptryckta i limiterad upplaga om 200ex och säljs endast hos Mokkasin. Skynda-skynda!
 


Miss Rut
" … Det har inte alltid varit lätt att vara Miss Rut, hon är uppväxt med en konstant känsla av att inte passa in. Rut kommer från ett stillsamt släkte där hopp och lek varit otänkbart och har full förståelse för begreppen myror i brallan och spring i benen. Medan drömmen accelererat om att hoppa, busa och jaga sina kompisar, ödslar hon numera ingen som helst energi på att dölja den hon är. Hon förmedlar att man duger som man är. Ingenting är rätt eller fel om man lyssnar på sitt inre hjärta. Stå upp för den du är. Det duger alldeles fantastiskt bra… "


Miss Viola
"… Att vara liten innebär sannerligen inte att man är minst. Inte heller storleken avgör någon som helst hierarkisk rang. Miss Viola är rättvisan personifierad och har tagit de små under sina vingars beskydd. Okunskap kräver kunskap och Violas existens är baserat på detta uppdrag. Du är precis så viktig som du förtjänar – båda som liten och stor…"


Vi får massvis av frågor när det kommer nya motiv. Vi blir så klart yra av lycka att ni vill ha mer (!) och lyssnar på era önskemål samt gnuggar våra kreativa geniknölar för att lyckas överträffa den start vi precis lyckats ta oss igenom. Det kommer. Vi lovar. Vi har många små figurer i lager som väntar på att få liv genom Er! 

 

måndag 17 november 2014

Think Pink. Julinspiration, del två...


Paketinslagning kring jul behöver inte vara så julig. Nä, den kan vara precis så rosa som man mest känner för. Härmed öppnar jag Think Pink - julinspiration, kapitel två. 


Rosa drinkar, ja tack. Glögg känns såå 2012. Fantastiska bloggen My Little Fabric bjuckar på Christmas Margaritas. Qui Merci!



Tja kära tomten! Önskar mig linnelakan från Dirty Linnen i färgen Pink Blush. Slutsålt!? Nä, det kan omöjligt vara sant. Faktum är att en ombäddad säng kan så så inbjudande ut när man inte sovit på ett
tag... #gäspgäspspägsgöäöösssszzzz

Översta bilden från fantastiska flödet hos Britta Nickel.


Vem är sugen på varm choklad i juni? Svaret lyder: ingen! Men nu. Varmt choklad på längden och tvären, i skidskohallen, i skidbacken, efter långpromenaden och i snödrivan. Eller inomhus framför brasan. Funkar också. Plus för liten dekorationsgran på kant. Pyssligt men effektfullt och kanske aningen överkurs i skidbacken.  


På tal om pyssel. Sprayade guldkottar och rosa placeringkort. Vilken succékombo. Kan tänka mig att print korten med blomsterdecor i bakgrunden. Oh-la-la! 


En av mina två favoritbilder i kategorin rosa jul. Fd 'En mammas dag' numera Living by W skapade jul-mood och jag föll pladask, sprang i hästgalopp till närmaste Panduro, köpte svindyrt silkespapper och klippte smällkarameller hej-vilt! 


Enkelt pyssel påminner om att neon verkligen funkar. (finnas matchande julgranar på Rusta om någon över sju år är intresserad...)


Däremot har jag två år i rad kompletterade med pastellrosa kulor från Rusta.  I år är jag tacksam över den årligt kompletteringen då köpstop förbjuder mig att fylla på förråden. 


Här kommer två av två i kategorin finaste bilden på temat rosa jul. Pappret, banden, färgerna, korten. I kind of löööv this! Bästa Malin kan konsten att båda styla och fota. Resultatet, ja man fastnar lätt i hennes kreationer.

Ho! Ho! Ho! Mer jul en annan dag....
(och bildkällor som inte anges hittas ni i min X-mas mapp)


tisdag 11 november 2014

Världens godast doftljus


Alltså det är ju = sant att om man använder rubriken 'världens godaste' så skapar man en hyfsad enormt förväntan. Men vet ni vad? Jag känner mig trygg med det. Lugn, trygg och harmonisk. Detta doftljus får inga designpris, men har å andra sidan ett helt harmlöst utseende som knappt kan röra upp några svallande känslor.  Kvalitén topp, doft topp och det bästa av allt: det finns att köpa i en av Stockholms finaste butiker. Hurra! Jag har tidigare fått resa ända till Göteborg och köpa på mig lager.

Dagens doft-tips!

måndag 10 november 2014

Nu är det jul igen. Julinspiration, del ett


Here we go! Det är måndag den 10 november och hög tid att börja pusha för julen. Ni vet ju själva hur snabbt det går mot slutet och när längtan övergår till hög puls och stressflammor på halsen är man ju helt fel ute. Nä, på halsen ska ett snygga halsband ta plats och ingenting annat. Julen ska ju vara en harmonisk fin högtid utan stress, wifi och dåligt samvete. Därför inleds nu en så kallad nedräkning. 10. 9. 8. 7... en kravlös inspiration vad man kan göra inför julen, om man vill, men också 'Hey, vad fint - det där lägger jag inte en sekund på men kul att titta på'.

Gör en girland av julgranspynt. Fiffigt och fint. Relativt enkelt och barnvänligt pyssel. Jag kommer att återanvända mina svart pappers-stjärnor från Granit i exakt detta syfte.  


Make a plate! Ja, jag erkänner jag tillhör den typen av människa som till varje jul vill köpa nytt porslin. Det går ju inte! För två år sedan åkte jag stan runt och jagade second hand-tallrikar och till slut fick ihop var sin "ny-gammal" tallrik till julens alla gäster. Underbart, men tidskrävande. 

I år vill jag göra egna. DIY och återanvändning. Svinbra kombo. Skriv eller rita på en gammal tallrik. Pennor finns i alla pysselbutiker. Min erfarenhet säger att de man bränner i ugnen sitter bättre än de som självtorkar.  


Slå in paket (note to self) I GOD TID! Kvällen den 23e är inte i god tid. Det är supersent och oftast inte alls så kul. För den här fin idén behövs 1) symaskin och 2) papper och 3) vit penna. Jag har allt. Behöver inte köpa något. Great!  


Lite med tidskrävande DIY, men ack så barnvänligt. Pärlhalsband goes supersize. Sugrör och träkulor. Fint! 


Daniella Witte, hon kan hon. Bloggar numera hos Femina. Min jul är aldrig röd, inte heller hos Daniella. Blir sugen på en mörk gran. Silver och svart känns helt plötsligt befriande efter all mässinghysteri. (dock ett ganska trevligt hysteri) 


En bukett blommor och lite björkris, tänker jag. Finast inomhus och skulle göra en hel vägg glad. 


Julstjärnor i all ära, men jag har tröttnat så på sladdar som hänger och slänger, pappersstjärnor som inte vill hänga rakt etc. Men så såg jag den här bilden. Briljant. Från och med i år hänger min pappersstjärnor över köksbordet, i klunga, utan sladd och hur sneda de vill. 


Jag har tre kartonger med julsaker. TRE KARTONGER. Och nej, det är ingen gammalt tjafs och hemmagjorda tomtar av toalettpappersrullar (utan att lägga någon kreativ värdering i detta fenomen). Nej, det mesta är nyköpt och konsumtionen är högst tveksam. Mitt shoppingbeteende under jul är inte okej. Så... i år tänker jag konsumera extremt lite. Jag tänker återanvände och göra om. Inspireras av allt nytt, men sedan stå tillbaka och vara kreativ på min kammare, i mina kartonger! Att tänka nytt och använda det som redan finns står i min julbibel 2014. Jag tänker investera i omslagspapper (förbrukningsvara) och två nya julkulor till barnen (gör det varje år). That's it!  

Och fina pappret med marmor-känsla kommer från Ferm Living. 

Bildkällor hittar ni i min jul-pimterest-mapp