torsdag 29 januari 2015

Pin of the day













Dagens Pin (terest) of the Day.  Lite Paris, lite blått, några blommor, mat, tankar kring nya badrummet och nya sovrummet, fina bilder, lite jobb och kloka ord.

onsdag 28 januari 2015

Ska man behöva åka till London för att få fyllda croissar?






Jag följer Gravity gravity, en sprängfylld inspirationsblogg. Jag "åhå:ar" ganska mycket när jag tar mig igenom flödet...så även i morse på väg till jobbet. Hit vill jag absolut gå! Helst nu på en gång. Eftermiddagsfika - ge mig! Nu! Jag älskar fyllda croissanter. Från ingenstans kom den - Londonlängtan. 

måndag 26 januari 2015

En dag fick jag nog...


En dag fick jag nog. det var en slaskig dag precis som så många andra i januari. Ungarna hade tre kilo snö under fötterna och hallen såg ut som en uppsamlingsplats för smuts. Nej tack, tänkte jag. Hallen måste få en ny matta. Den gamla halkade mest runt och bidrog inte med den minsta gnutta praktiskt nytta. Hej då. 


En ny matta som är vändbar. Praktiskt. Både i färgval och för ytans renhetsskull. Nu öser vi in med praktiskt nytt och får snygghet på köpet. Tackar-tackar. 


Svart på vit? Eller vit på svart? Ett ögonblinks förändring.  




Så fick det bli. Och vem kunde gissa? Att nya mattan skulle få så mycket uppskattning. Vi svabbar mindre och skrattar mer. Världsfreden kl 16:45 är löst. Mattan tar hand om den stora snösamlingen under skon. Tillfälligt i alla fall. Grattis familjen liksom. 



söndag 25 januari 2015

Snyggast på Formex... och kommer vi någonsin att ses igen?




I år tog jag personligt rekord på Formex. Jag kan verkligen inte säga att jag gjorde det grundligt, ordentligt inte heller med en noggrannhet av rang. Tvärtom. Jag sprang igenom Formex som om jag var jagad av människoblodtörstiga dinosaurus rex. Jag hade liksom hela tiden lite för bråttom. (så förlåt om jag sprang förbi någon utan att säga hej!)

Men i hall A stannade jag blixt still. Något hade fångat min uppmärksamhet. Vi fick ögonkontakt och ingen av oss slog bort blicken. Hej soffbord, som jag har letat efter dig.... Jag har, utan att överdriva, letat efter dig i hela mitt liv. 

Kan vi inte bara bli ömsesidigt kära och flytta ihop? 

Om jag bara hade frågat vart du kom ifrån eller om vi kunde ses igen. Jag kunde ju ha bett om ditt nummer. Men nej, ack nej. Så nu trånar jag och drömmer om soffbordet i mitt liv. Vi som skulle bygga en framtid tillsammans och leva lyckliga i alla våra dagar. Vad hände? Kommer vi någonsin ses igen?...


tisdag 13 januari 2015

Dagens tre tips










1. Galgar är ju främst viktiga för sin funktion. Kan tyckas. Jag tycker att kombo snygg+praktisk vinner i längden. Här har vi galgen numero uno (fast minus för att man inte kan hänga blöta kläder på den) Pasellig, mockaaktig och fina färgskalan till priset av 20 kr. För fem stycken. Finns även i svart. Spring till Rusta. (men på min när-Rusta är lagret tömt. Slut. Over. Finito. Jag köpte tutti.

2. Transparent värmeljuskoppar med refil. Hej. Hej. Hej. Kan det bli bättre? Inget miljöovänlig emalj och finfint ljus i transparent ljuslykta. Win-win. När man eldat klart är de superenkla att fylla på. Spring till Claes Ohlsson.  

3. Det är kallt. Handen har varit utanför handsken för länge. Det gör liksom ont i knogarna av kyla. Torrsprickorna ropar till hjälp och VAR ÄR BILNYCKELN!? Jag står på parkeringen och svär och rafsar efter nyckelh*l*v*t. Vad tusan! Känns det igen? Då är pälstussen en räddning. Ner i handväskan, rota runt till handen möter mjuk päls och där (!) är bilnyckeln. Bingo. Ett letande fritt från svordomar och köldskadade nagelband. Spring till H&M.  


torsdag 8 januari 2015

Jag fick ett mail...


- "Har du slutat att blogga?"

Svaret är enkelt.
Nej.
Definitivt nej.
Inte ens på långa vägar.

Jag tar sats. Och någonstans i mitt ansatssteg somnade jag om. Välbehövd skönhetssömn. Jag har sovit och sovit och sovit. Som Törnrosa i etthundra år. Till 10:24 på förmiddagen. Som värsta tonåringen har jag släpat mig ner till frukostbordet efter tusen inbjudningar och med ett grymtande ljud försökt att kliat ögonen fria från grus. Redan den 23e skrek hjärnan väck mig igen 2015. Och so it shall be, tänkte jag och somnade om.

Bildkälla

Je suis déjà une Française, mais c'est facile de s'oublier et si on as un manuel ne se trompe jamais...  Går bra att köpa till exempel här. Klick-klick.


Det händer rätt ofta. Om jag ska vara ärlig. Liksom varken ett undantag eller en sällanhändelse. Fjäderdröm i lampformat. I'am in LOVE. Again. Fjäder från Lumineur



Back to school. Back to work. Back in business. Blogg här - blogg där


Finaste freebie och finaste översikten. 2015 - here we go och klicka här så kan ni också skriva ut snyggot här ovan och det är alldeles gratis. 


Omöjligt att göra ett inlägg idag utan att tänka på det hemska som hänt i Paris. Ibland är världen en så otäck plats. Orättvis och otäck. #jesuischarlie