onsdag 20 februari 2013

Recept på Dumplings


Vi fick en sån där tjusig ångkokare i julklapp. I bambu. Som man enkelt placerar på en kastrull med kokande vatten. Funkar det verkligen? Ja, det gör det. Verkligen. Dessutom är den snygg och när man serverar de så knytterna känns det lite extra proffsigt. 


Här kommer receptet. Jag har tidigare gjort med havskräfta och pilgrimsmussla och det blir (så klart!!) också jättegott.

Dumplings med fläskfärs
2 salladslökar
1 1/2 cm färsk ingefära
250 g fläskfärs
1 msk soja
1 msk maizena majsstärkelse
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk sesamolja

1 pkt vårrulle eller wontondeg tunna degblad som finns frysta i butiker med asiatiska produkter.

Finhacka vårlök/salladslök. Skala och riv ingefäran fint. Blanda detta med färs, soja, maizena, vinäger och sesamolja. Tina vårrulledegen/wontonbladen. Lägg en klick av fyllningen (ca 1 msk) på degen och vik ihop som till en liten pirog. Blöt med vatten så att de klistrar bättre och vik små veck på ena sidan. (!?). Man viker ungefär på samma sätt som är man plissrerar en kjol.

Lägg på skyddspapper (som säljs tillsammans med ångkokaren) och ångkoka dina dumplings i 15-20 minuter.

Sås
3 msk sojasås
2 msk ris- eller vitvinsvinäger
1 msk sesamolja
2 cm salladslök, finhackad
1 cm ingefära





Bon Appetit!

3 kommentarer:

  1. Hmmm... så det är inte svårare än så? Verkar väldigt gott. Vackra bilder som alltid!

    SvaraRadera
  2. Så proffsigt det ser ut! Jag har nog aldrig ens ätit dumplings tror jag....

    SvaraRadera
  3. Åh, det låter ju fasligt gott! Och så fin den är, ångkokaren!

    SvaraRadera