måndag 13 januari 2014

MÅNADENS FYRA - på G


Hej Januari. Det har blivit dags för månadens fyra. Tack till alla er som hakade på i december, på premiären när vi gick loss på bokstaven R. Hurra för er! Jättekul att så många vill vara med, jag hann inte skriva på samtliga inlägg men jag lästa allihopa och tänk så många härliga bidrag. Superkul! Supertack! 

Vi (jag och Ulrika) fortsätter med ’månadens fyra’. Man kan ju ta-mig-tusan aldrig få för mycket av det goda och som alltid, ju fler desto roligare. Häng på vet ja! Här kommer snabbreprisen. Vi lägger upp 'Månadens fyra' på enad bokstav och fyra teman och om ni vill, så gör ni samma sak. Skriv en kommentar här nedan (eller hos Ulrika/lilla U här) så att vi hittar till era tolkningar. Skriv en länk till någon av oss (eller båda) i ert inlägg så era läsare också kan vara med. Hoppas att ni tycker detta känns kul. Det tycker vi. Varje månad kommer fyra nya. Den här månaden, årets första är vi på g så: MÅNADENS FYRA på G månadens Gröna fingrar | månadens Godaste | månadens Glamour | månadens Gråt




Månadens gröna fingrar: Normalt sätt brukar januari vara tulpanernas månad i vårt casa, men julens blommor verkar aldrig ge upp. Mina orkidéer blommar fortfarande och blandas nu med tulips och amaryllis i vas på köksbordet! Mina amaryllis ger sig inte. De vill inte ge vika för sin egen livscykel utan fortsätter att leva på övertid. Härligt med kämparglöd.  




Månadens glamour: Jag älskar vardagsglamour, vardagslyx, att unna sig eller vad vi nu väljer att kalla det. Jag är en obotlig romantiker och hatar vardagssysslor och slentrian. Jag vill ha fest, överraskningar och oväntade äventyr jämt. Förmodligen en skitjobbig typ att leva med, men jag nöjer mig inte med lagom, ljummet och okej... 

Egentligen är det ju enkelt. Kolla bara på den här glammiga tjejen.. Mer klänning till vardags, tvinga fötterna till höga klackar, plocka fram finsmyckena och de finaste underkläderna, drick upp )spara inte) det dyraste vinet och gör't, bara gör't! Låt inte latheten vinna osv.  

 Å andra sidan är det kontrasterna som väcker liv på livet. 'Från snor till glamour', som säkert alla småbarnsmammor förstår andemeningen i. 



Månadens godaste: Visst har jag redan tuggat i mig en minisemla redan och jag må verka extremt icke-ödmjuk, men jag vill nog påstå att mina minisemlor ÄR riktigt goda, kanske månadens godaste. Här kommer receptet om ni vill




Månadens gråt: I'm a major weaper. I am. Jag gråter jämt. Härom dagen grät jag i bilen. Jag blev tvungen att stanna vid vägkanten, kunde inte garantera trafiksäkerheten. Egentligen var det inget särskilt, bara en låt. 

Den här låten. Sen kom den här låten (heja 80-talet) ja, då var det nästan resorb-läge.  Sist jag fick vätskebrist var nog när jag läste Förr eller senare exploderar jag. Minns ni, när jag satt och snorgrät på tunnelbanan? Nu tänkte jag snart ge mig i kast med Kristian Gidlunds bok. Antar att vi kan vara så säkra på gråtgaranti.   

Så, 'Månadens fyra', check. Hoppas att ni (är på g) hänger med oss och delar era fyra, på G.

22 kommentarer:

  1. LÖVELY Anna! Så mycket underbart gottt, glamour, tårar och gröna fingrar i ett och samma inlägg. Du är the queen of månadens fyra!

    Och ja, jag kan gå i god för de där semlorna. Jädrans goda alltså!!!
    KRAM och hörs snart.

    Ps. Jag kan sätta samman ett inlägg för hand, sk*t i widgeten ;) men bra jobbat! Och du, såg du mitt email? Om att jag deletat den där filen med alla sidorna till bloggen som jag ska skicka ner till Lotta!!!! :((

    SvaraRadera
  2. finfint bidrag och finfint initiativ :) Hänger på denna gången :)

    Ha en bra kväll!!!

    Varma hälsningar/Tatjanis

    SvaraRadera
  3. Tjohoo! Månadens fyra igen. :)
    Älskar din glamour! Den mintgröna outfiten... Oh la la!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. I know och huvudbonad. dubbelwow. Dresscode på vår nästa date kanske?

      Radera
  4. Jättefint inlägg! Härligt om glamour och fina bilder också! (Mitt inlägg är klart). Ha det bra.

    SvaraRadera
  5. Vilket fint inlägg, Anna! Man blir glad! Hakar på senare i veckan - såklart.

    SvaraRadera
  6. Så fina fina bilder! Härligt inlägg. Jag är på! Fast om några dagar först . Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ta din tid. No stress. :) Hojta när det ligger uppe så jag inte missar.... Kram!

      Radera
  7. Åh vad kul, jag är med och här är mitt bidrag:
    http://emmafahlstedt.se/djungel/

    Dina semmelbilder var alldeles för farliga att titta på såhär någon timme innan middagen. Jag måste absolut prova receptet, tack för det!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Yes, prova. Du kommer inte att ångra. Mums!
      Nu beger jag mig vidare till ditt inlägg. Hejdå.

      Radera
  8. Här finns min fyra: http://finachristina.com/bloggat/manadens-fyra-pa-g-en-bloggutmaning/

    SvaraRadera
  9. http://weronica.daysweekends.com/2014/01/15/manadens-fyra-g/

    Nu så är min fyra uppe. Gillar verkligen detta koncept! Heja er!

    SvaraRadera
  10. Hos mig lever amaryllisen också på övertid :) Och semlor! Det är ju så gott. I år ska jag testa om det går att göra glutenfria bullar. Kanske till och med till helgen. Ser ju så gott ut! Det är verkligen roligt med Månadens fyra - så himla kul att ni dragit igång detta. Här är min fyra: http://blomsterochbakverk.se/2014/january/manadens-fyra-g-2.html

    SvaraRadera
  11. Gillar det här med månadens fyra och har nu också knåpat ihop ett inlägg, nämligen det här:

    http://www.dendarvictoria.se/manadens-fyra/manadens-fyra-bokstaven-g/

    Kram Victoria

    SvaraRadera
  12. Så roligt och här kommer mitt bidrag :-)
    http://www.livingbymiriam.se/2014/01/mandens-pa-bokstaven-g.html

    SvaraRadera
  13. Tro det eller ej men jag fick till en 'månadens fyra' ;)
    http://www.lifebymile.se/2014/01/manadens-fyra.html
    Ses snart? Kram!!

    SvaraRadera
  14. Nu har jag hakat på! Himla kul det här! Kram Lina
    www.rumochrabalder.blogspot.com

    SvaraRadera
  15. Vilket underbart inlägg, älskar allt från de ljuva pastellerna till semlorna (åh vad jag blir sugen!). Jag hakar också på: http://photographybykarina.blogspot.se/2014/01/manadens-fyra-g.html

    Kram Karin

    SvaraRadera
  16. Den rosa klänningen var verkligen ljuvlig! Läser du I kroppen min rekommenderas att det i mindre portioner. Den andra boken, Vägskäl, är minst lika bra och på sätt och vis ännu vackrare. Viktiga böcker!

    SvaraRadera