onsdag 15 februari 2012

Crème Ninon


Det finns vissa rätter som tillagar sig själv. Sådana är bra att ta till när fantasin och kylskåpet känns tomt. Här får ni en av min favoriter kategorin. Notera de nya skålarna som kom till användning samma dag som de inhandlades.


Crème Ninon
5 dl frysta ärtor, gröna
1 dl vitt vin (kan uteslutas)
1 st Schalottenlök eller annan lök
1 st vitlöksklyfta
3 dl grädde
3 dl hönsbuljong
salt och peppar

Stek löken, koka upp buljong, i med ärtorna. Mixa. Krydda. I en riktigt Ninon ska man toppa med champagne och det är ju så klart trevligt, men inte nödvändigt!

Bon Appetit!

6 kommentarer:

  1. Mmm, låter gott och bilden är toksnygg! Gillar!

    SvaraRadera
  2. Verkar vara något precis i min smak och det MED vinet :)

    Direkt och först ut i min receptsamling på Pinterest!

    SvaraRadera
  3. Ser grymt gott ut! Kommer testas - håll utkik :).

    SvaraRadera
  4. mums!
    kanske jag ska ta och göra idag ...
    med lite nybakat bröd till.
    fast jag ska ju ha tid till det också . just ja.

    kram.

    SvaraRadera
  5. Du menar att det är gott med ärtsoppa alltså?? Har inte provar sedan grundskolan då jag hällde upp 2 msk och smetade ut det längs kanterna på tallriken så det skulle se ut som om jag ätit :)
    KRAM Cecilia

    SvaraRadera