måndag 26 november 2012

Adventskalender, my way


Under de mest febriga dagarna förra veckan passade vi på att förbereda en del inomhuspyssel. Förberedande advent. Vi ritade skisser på pepparkakshus, bläddrade i leksakskataloger, började skriva ett snällt brev till tomten, (försökte!) ta julkortsfoto och slutligen fixade klart vår adventskalender. 

En spånskiva, några spik, en tråd och några nypor. Nu fattas bara en massa fina paket som drar uppmärksamheten till sig. Vår gran rymmer tolv paket i taget. Allt för att la-mama ska få en chans att hinna med alla inköp. 


Den kan nog bli fin med lite paket, piff och framför allt kommer den att göra succé hos målgruppen. Hon är fyra år och tror inte riktigt att det är sant när jag säger att hon ska få ett paket varje dag. Varje dag!! Det är liksom för bra för att vara sant. 

Sen hittade jag en massa andra fina kalendrar som kreativa människor skapat. Hos Helena finns en fint urval. Det är så roligt att Weronica och Helena har startat sin julbonanza, Christmas 2012 by H&W - de frossar, vi njuter!

På Pinterest fortsätter jag att "pinna" julinspiration. Här följer några guldkorn från senaste dagarnas skörd. 
En adventskalender kan ju uppenbarligen ändra sken beroende på sina paket, så vi får se hur vår första paket-kalender tar sig. På fredag hänger jag upp, paket nummer 1-12.

Och tänk vilken fin vuxenvariant den med breven, ett kärleksbrev varje dag. Snacka om för bra för att vara sant!

7 kommentarer:

 1. Fantastiskt fin!! Supercool :)
  Här blir det bara julstrumpa med adventspaket, kanske blir en kalender likt din till nästa år =)

  Kram Catta

  SvaraRadera
 2. Men duuu vilken fin! Jag är sååå sugen på att göra en liknande men minifolket protesterar för fullt, vi SKA hänga upp den gängliga tomten som hängt med sedan de var små. Så den här som du nu har gjort, den kommer ni få dras med nu i en si så där 15 år till ;)

  Ps. Imorgon ska S och jag till EAT, hoppa på något sätt att den där servitören inte är där. Thi hi.

  SvaraRadera
 3. Den sista är ju underbar!..sitter och funderar på hur vi själva var så glad över att få öppna luckor med bara en bild bakom och hur tiderna förändrats...*ler...minns att jag sååå gärna ville ha en chokladkalender men aldrig fick....

  Kram

  Pernilla  SvaraRadera
 4. Å vad du ligger i, den är superduperfin! Feberyra är inte så dumt alltid :)

  Men dom där paketen, oj oj oj, jag tror jag har fått ihop ynka åtta stycken! Och inte en gång en vecka kvar...

  Å du förresten, tack för ett fint inlägg häromdan, känner mig smickrad :)

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig julinspo du bjuder på Anna och din gran var ju jättefin. Tror det kommer bli kanon med fina små paket där på. :) Kram!

  SvaraRadera
 6. Du - så himla fin! Och vad roligt att du följer med på vår jul hos oss på H&W. Vi blir glada!

  SvaraRadera
 7. Kanonfin! Ser verkligen fram emot att göra en sådan när tjejerna blir större.. Men kanske skulle man ha satsat på vuxenvarianten nu.
  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera