tisdag 22 januari 2013

Brons, speglar och lite till



Formex må vara över, men jag kan så klart inte riktigt släppa taget. Jag har gått på Fomex de senaste fem året och det är klart att man blir bortskämd och lite mätt på intryck. Ändå tycker jag att det är förvånansvärt få montrar som riktigt lyckas förnyar sig. Crème de la crème här verkligen inte till den kategorin. I år placerade Ida sina fantastiska skapelser på de sexkantiga speglarna och brons- och guldsprayade böcker. Fiffigt, snyggt och nytänkande. Med knallrosa inslag och trä var montern helt smashing. En utan de snyggaste på mässan. 

Vi kan räkna iskallt med att se mycket mer utav de här skapelserna framöver. 


I veckan fick vi se en förhandstitt av Annixens snygga brons-pyssel. Det ska bli riktigt spännande att se färdigt resultat i sitt sammanhang. 


Speglarna återkommer i urfin 'krispig' dukning av duktiga Weronica



No regrets läderarmband med kopparbricka av by Mile som blev min i bokmärkesversionen. Lyckan är total. 


Och speglarna som säljs i 10-pack fördelat på två bruna toner.  


Och så kalendern som legat och väntat in årets första dag i bokhyllan, givetvis i brons.

12 kommentarer:

  1. det är den där lilla rackaren till kalender jag ska få tag på! imorgon.

    gud vilket underbart inlägg. det är verkligen brons bonanza just nu. härligt fr en sån som jag som älskar metaller. ska nog testa på lite brons jag också ... kanske. får se.

    kram
    u.

    SvaraRadera
  2. Snyggt!! Det är så kul att se hur trenderna växer och växlar...

    SvaraRadera
  3. Härligt inlägg!! Finfina saker /Anna

    SvaraRadera
  4. Jag faller pladask för att som stavas brons just nu! Spray, spray... ska visa upp lite resultat inom kort.

    ..och duktiga Ida! Vilken känsla i montern!

    Just det! Maten på Långro FANTASTISK, från förrätt till efterrätt - rekommenderas! Men har inte ni ätit där på kvällstid? NI som har "lull-avtånd" hem? :)

    SvaraRadera
  5. :D :D :D du förflyttade mig raskt till Mjölby 1990 och exponering i butik av glas, kristall, serviser och div prydnadsföremål från Jie Keramik, Nittsjö och Gabriel keramik. Må de alla vila i frid. Oj, oj, oj så heta de där kantiga speglarna var. Kanske fungerar igen. Känner inte riktigt samma "åh äntligen" som för puffärmar, furu, orange plast och sammet...

    SvaraRadera
  6. Fiiiint på översta bilden! Det gillar jag och lite börjar jag plötsligt gilla brons och guld och koppar. Trots att jag inte gillar det..egentligen... :)

    Kramar

    SvaraRadera
  7. Är helt inne på brons och koppar just nu.. fint! Var aldrig på Formex men såg Idas instabilder och hennes monter verkar ju varit fantastisk.
    Kram Jannike

    SvaraRadera
  8. Fina ljusstakar! Är också sugen på brons och koppar ;-) Kram E

    SvaraRadera
  9. Ooo så fint kakfatet blev med en Gröna Anna i botten. Läckert! En sån kanske jag skulle göra mig av några tallrikar här hemma. Serverade jordgubbskrämen i en gröna-anna-karott idag, inte var dag man använder karotter :)

    Hoppas allt är bra med er!
    KRam Linda

    SvaraRadera
  10. Om än lite sent, tack för att du tittade förbi min monter, det är så himla kul att ses! Och tack för fina bilder och fint blogginlägg!

    När det gäller guldigt och bronsigt känns det lite som om jag inte får nog just nu! På något sätt känns det som om jag alltid gillat mässing - så självklart känns det! I vår nya toa/hall har jag inte sparat på det guldiga, krokar som ser ut som guldfiskar, guldramar, lampa i kopparrör och lite till. Jag älskart!

    Jag hoppas vi ses på en Instagramträff nära mig i vår :)

    SvaraRadera