Nyår närmar sig. Jag läser recept och funderar på årets upplägg. I år ansvarar vi för snittar och funderar på att bland annat köra en repris på förra årets amuse bouche. Ankleverpastej på grillad baguett med fikonmarmelad. Enkelt och gott.
Detta recept på marmelad är också himmelsk till ostbricka, snygg burk så har ni en perfekt DIY-present.
Fikonmarmelad
250 g torkade fikon
1 dl portvin
1 dl vatten
1 st kanelstång
3 st kryddnejlikor hela
2 dl syltsocker
Gör så här
Blanda vin och vatten i en skål. Dela fikonen i små bitar och lägg i vatten/vin. Låt stå över natten. Mixa allt till ett mos och häll över i en kastrull. Lägg i kanelstång och kryddnejlikor och koka upp. Blanda i sockret och låt koka ytterligare ca 5 min. Låt svalna. Häll upp i en varm, väl rengjord burk (eller två små). Förvara marmeladen i kylskåpet så håller den sig några månader.
1 dl portvin
1 dl vatten
1 st kanelstång
3 st kryddnejlikor hela
2 dl syltsocker
Gör så här
Blanda vin och vatten i en skål. Dela fikonen i små bitar och lägg i vatten/vin. Låt stå över natten. Mixa allt till ett mos och häll över i en kastrull. Lägg i kanelstång och kryddnejlikor och koka upp. Blanda i sockret och låt koka ytterligare ca 5 min. Låt svalna. Häll upp i en varm, väl rengjord burk (eller två små). Förvara marmeladen i kylskåpet så håller den sig några månader.
Har ni några snitt-tips inför nyår?
Ser JÄTTE smarrigt ut!
SvaraRaderaKramkram