tisdag 27 december 2011

Ingelas chilipeppers



Alltså julens bästa recept kanske kommer lite sent. Men det är nog ändå värt att slänga ihop en sats av min svägerskas Ingelas chilipeppers. Dessa är jättegoda med Stilton- eller mögelost till sista glöggen.

ca 60 st/12 per plåt

225 g mjukt smör
2 1/4 dl strösocker
1 dl farin socker
1 ägg
3/4 dl mörk brödsirap
ca 6 dl vetemjöl
2 tsk ancho chilipeppar
2 tsk mald ingefära
1 tsk mald kanel
1/2 tsk mald kryddpeppar
1/2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 dl sötmandel

- rör smör, socker och farin pösigt - tillsätt ägg - håll i sirap och rör väl - bland mjöl, bikarbonat och alla kryddor - rör ner blandningen och hackad mandel i degen.

- låt stå över natten eller minst 1 h

- sätt gen på 175 grader - forma degen till små bollar - tryck ut något - grädda i mitten av ugnen tills kakorna flutit ut och fått fin färg, ca 10 min - låt svalna å galler.

2 kommentarer:

  1. God fortsättning söta du!! Dem ser mumsiga ut!!
    Kramkram

    SvaraRadera
  2. Aldrig för sent med lite smaskigt att äta. Tack för detta recept.

    Må så gott kram Maria

    SvaraRadera