tisdag 20 mars 2012

Tänk om blå hade varit mint


Förra året kändes det så enkelt att välja målarfärg. Jag njöt av att måla utemöblerna i Ad.10 Celadon Parakeet framtagna tillsammans med Li Edelkoort. Jag tittar ofta på hennes trendtablet där förvisso allt är trendigt, men också en uppsjö av härliga inspiration och färgkombinationer. En säker källa till sköna bilder.

Men i år verkar jag ha slagit knut på mig själv i val av målarfärg. Förra helgen målades väggen i tv/gästrummet gråblå. Och vet ni, den lilla, lilla lappen med färgprovet motsvarar inte alls den nu stora stora blå väggen som nu skriker blå, blå, blå (!!) så fort jag kliver innanför dörren.


Nä, jag ska nog undvika väggar och hålla mig till flyttbara möbler som enkelt går att ställa på tidningspapper och bara måla om en solig dag.

Jag avvaktar visning av den stora blå väggen. Måste smälta dess nyans och uppenbara närvaro några dagar till. Tröstsöker "blue walls" på Pinterest och då känns det lite bättre, men befinner mig fortfarande i ingen-mans-land huruvida vi ska åtgärda eller acceptera väggens färg.

6 kommentarer:

 1. Massor med jobb o inte bli nöjd, nej, det är riktigt trist. Ogillar't.
  Hoppas du hittar ett sätt att bli nöjd ändå...

  SvaraRadera
 2. Färg är så kul och så svårt. Dessa små färgprover som man aldrig riktigt kan lita på. Går själv runt och funderar på färgval till köksluckorna...

  Och det är kanske till dig då som jag ska skicka affärsplanen för utlåtande?! Om jag vågar :)

  Hälsningar från Åre!

  SvaraRadera
 3. Men vilken härlig färg till trädgårdsmöblerna...ljuvlig :)! Himla svårt det där med färglappar.

  SvaraRadera
 4. Vilken besvikelse när sånt händer. Men blå är ju inte helt fel det heller ;-)
  Kram Elina

  SvaraRadera
 5. Vi råkade ut för samma sak en gång. Skulle måla en hall vit och lät av någon konstig anledning min mamma köpa färg. Hon kom hem med en som hette snö och hallen blev ISBLÅ. Och målades om dagen efter. Du kan ju alltid be någon snäll människa måla om. Alla tycker väl dösynd om en höggravid stackare med brutet revben. Tröstkram till dig!

  SvaraRadera
 6. Synd att du inte känner dig nöjd efter arbetsinsatsen. Kankse kan du "dämpa" färgen med färgval på detaljer. Smält du saken först och visa oss när du känner för det.

  Krma Linda

  SvaraRadera