fredag 30 november 2012

J'aime Jaime


Jamie Olivers kokbok Middag på 30 minuter är så fin. Recept, upplägg, layout. Allt är fint. Jag fick den av mina föräldrar i födelsedagspresent förra året och fick den levererat nu, nästan ett år senare..

Leopardtallrikar (som genast blivit självklara favoriter) och servetter (!)  köpte min snälle make på sin senaste resa till Spanien!


Den här desserten har vi redan hunnit laga två gånger! Visst ser den lite proffsig ut?

Pärontarteletter
Gör egna små pajer genom att ta smördeg och vik in kanterna i önskar form och storlek. Lägg dem på smörpapper och nagga "botten" med gaffel. Grädda i ugnen ca 15 minuter på 200 grader, eller tills de fått en vacker färg. Låt ugnen stå på.

Lägg en msk hallonsylt på varje platta. Skiva päronhalvor på burk och lägg på plattan, hackad timjan och strö ovanpå.

Vispa marängen (för 4-6 pajer) 2 äggvitor och 100g socker tills bunken går att vända. Smaksätt med 1 tsk vaniljpulver. Lägg marängen på bakverken och ställ in i ugnen ca 6 minuter. Håll koll så att marängen inte blir bränd.

Servera med mjuk vaniljglass.


Bon Appetit.

9 kommentarer:

  1. Åh, fasen. Jag som var så nöjd med tanken på min B&J Fudge Brownie i frysen... Detta såg ju naturligtvis mycket godare ut Anna!

    Bara tanken på att äta från fräckaste tallrikarna får mig att sucka av avund :)

    kram finaste vännen

    SvaraRadera
  2. Mmm, så gott och så enkelt det låter. Passar mig perfekt. Kan kontra med ett annat enkelt och gott smördegsrecept som passar som snittar till tex bubbel. Dela smördegsplattorna i lagom snittstorlek. Lägg på en bit chèvre och på det en bit torkad aprikos (marmelad borde också fungera). In i ugnen, klart!

    SvaraRadera
  3. Jag bara mååååååste få komma hem till dig någon gång och äta dessert! Du kanske kan bjuda på dina-topp-tio-desserter Skulle nog hamna i efterrättshimlen då! :OP

    SvaraRadera
  4. Ser mycket avancerat (och gott) ut!

    Chokladdekorationerna ja... dom blev helt ok till slut. I alla fall sex av dom som jag satte i muffinsarna. Rätt många hamnade i sopporna (läs: munnen) också.
    Det klurigaste var nog att få loss dom från fatet när dom stelnat, utan att dom gick sönder.

    Ha en fin lördagkväll!

    SvaraRadera
  5. Jag kommer oxå på dessert provning, tack! :))

    SvaraRadera
  6. Men jösses, proffsig är bara förnamnet. Min omedelbara reaktion var; hur fick hon så bra ljus i bilden på en restaurang? Inte behövs det någon fotokurs där inte...:-)
    Det ser helt underbart ut!
    Kram
    Maria

    SvaraRadera
  7. Och jag kan konstatera att det var väääldigt gott! Och det tyckte våra gäster idag också. Jag koppade inte bara receptet till briepajen utan även denna. Urgott - och som jag skrev på bloggen; det kommer att bli många repriser!

    Snälla Anna - mer recept! Du har mattalang som få.

    Kram till dig.

    SvaraRadera