torsdag 19 augusti 2010

Storslagna planer


Dagen kom då min mammaledighet började och jag tänkte frågande på all tid. Vad skulle jag egentligen pyssla med under all den långa lediga tid som låg framför mina fötter?
Så jag skrev en lista, som så många gånger förr. Några storslagna planer som fortfarande upptar mina dagdrömmar står kvar, totalt orörda. Men andra idéer, av den mer banala genren har jag lyckats genomföra. Eller, nja, kanske inte helt. Anyhow, två saker som tog plats på listan var följande;

1. Lära mig att baka. Kokosbollar och shake’n bake räknas inte. Det vore väl själva f**n om inte jag kunde få ihop ett endaste litet bak. Det behöver inte vara så snyggt, bara det går att äta.
2. Få mina blommor att överleva. Det var så retligt att behöva ljuga om hur många nya identiska orkidéer jag hade köpte efter att jag fått den där fina, fina blomman vid förra träffen. Man hörde en tendens av avundsjuka när jag fick frågan ”blommar den här fortfarande?” Sedan, med mycket strängt tonfall; ”Anna, är det här plast?”

Note to self; att vara mammaledig handlar väldigt lite om ledighet. Man behöver inte utföra stordåd, även om att baka och vattna knappast tillhör det sistnämnda.

3 kommentarer:

  1. Oj oj oj, snacka om att ditt inlägg passar in på mig i dag :) Här håller jag på för fullt att stryka saker från min to do - under - mammaledighets - listan. Se bloggen senare i dag ;) Vi som har smakat vet att du absolut har lärt dig baka...men det kunde du väl innan oxå..eller Kram

    SvaraRadera
  2. Nähädu! Det kunde jag verklgen inte. Men nu kan jag, lite i alla fall... Har fortfarande aldrig gjort varken sockerkaka eller kanelbullar, så jag har inte genomgått eldprovet än!

    SvaraRadera
  3. Har precis påbörjat en sån där att göra-lista inför mammaledigheten. Ska bli spännande att se hur mycket jag kommer hinna, ha lust med, orka.

    SvaraRadera