torsdag 27 februari 2014

Mina tio - februari


1. Möbelmässan. Jag kan omöjligt summera februari utan att nämna möbelmässan. En intensiv vecka fullproppad med inspiration och mingel för min del, mest det sistnämda om jag ska vara ärlig. Bolons fantastiska utställning på Snickarbacken 9 i Stockholm tillsammans med konstfack var ett utav dem. De tar helt enkelt heltäckande mattor till helt nya höjder, inte minst med deras sätt att marknadsföra sig och förpacka sin produkt. Bravo! 

Snickarbacken är väl värt ett besök med eller utan utställning. Det är kort och gott ett urmysigt fik med bästan lunchsoppan och godaste kaffet i stan i en lite men ack så härligt miljö. 

Deras tidning Projekt We Love kan man bläddra i här. 


2. Månadens fynd. Det är allmänt känt att jag knarkar Tradera. Mitt senaste inköp, lite slarvigt kallat loppis-köp, hittade jag just på Tradera. En ovanligt variant av Nagelljusstake i originalförpackning från 70-talet. Såg att Herr Judit sålde den här modellen och blir givetvis sugen på att bygga på, en pridukt gjord för merförsäljning. Dukat bord säljer den mest vanligt förekommande modellen i nyproduktion, också väldigt fin. 


3. Väggfärg. Jag har nog aldrig sett så mycket rosa väggar någonsin. Kombinationen vitt, rosa, guld och gärna lite marmor. Oui merci! 


4. TV. Jodå, sedan alla-hjärtans-dag frossar vi sparsamt (motsägelsefullt så det sjunger om det!?) i House of Cards. Glädjande besked nådde oss nyligen. Nästa säsong av Orange is The New Black kommer den 6 juni. Hej Piper! Hej Crazy-Eye! 

och Heja Nettan

Tyvärr verkar produktionsbolaget för House of cards ha problem så säsong tre lär dröja. Vi bör alltså påbörja jakten på ytterligare en serie att bli lite lätt besatt av.  


5. Yoga. Hej, jag heter Anna, jag är trettiosju år och har en idol. Äntligen händer det. Jag bokade en  work shop med en tjej jag följt på instagram länge. (ni hör ju) Men vilken succé. Nu är hon min idol. Hon fyllde ett rum med 250 personer och vi skulle alla stå på händer. Hepp. 

Mattorna låg max tio centimeter ifrån varandra och ingen kände någon. Låter det som ett bra, säkert och behagligt upplägg för blyga svenskar som absolut inte vill vidröra främmande människor? Nope. Succé? Yes!

Sådant här lyckas man inte med om man inte är proffs. Och detta proffset heter Rachel Brathen eller yoga_girl@instagram. Hand stand with love - here we go!


6. Bronze. Metallerna håller i sig. Gold Bronze närmare bestämt. Det blir lite ödlegrönt i vissa skiftningar, men det kan jag leva med. På mina naglar nummer 353 från Mavala. 


7. Handbags. Eftersom jag lyckats fånga 'the man of my dreams' är det väl lika bra att ge sig efter 'the bag of my dreams', Goyard tote bag St. Louis.


8. Semesterlängtan. Tygskor, bara ben, solglajjor, solskydd...ja, jag vill mer än fylla i semster-substantiv nu. Jag vill dit. Till semestern. Till värmen. Till kvaliten. Längtan är nyttig, men ibland olidlig.


9. Tillbaka till barndomen. Den här månaden inser jag också att vissa saker ändå händer, oavsett om intentionen var en annan. Som att under hela min uppväxt klingade mina föräldrar i en liten frukostklocka varje helg. Jag minns att jag tyckte att det var pinsamt när kompisar sov över. Helt plötsligt står jag i mitt eget kök, i mitt egna vuxna liv och hugger tag i klockan och är extremt nöjd över mitt frukostklingande som ekar i huset. Intentionen kan vara god, men vissa saker är djupare rotande än så. 


10. Fotojobb. Månadens bjöd på roligt produktfotogarfering för Gram shoes SS14 med blomster som tema. Mina favoritskor på bilden kommer i mars. 


Utan att verkar allt för hårdhudad och känslokall ber jag vackert februari att lämna oss i fred och låt mars ge oss hopp och ljus, hälsa och raska steg mot våren. 


5 kommentarer:

 1. Håller med - februari har gjort sitt och nu hejjar vi in på mars på banan!

  SvaraRadera
 2. Ja, du... den där semesterlängtan känns igen. Håller på att förgås av längtan efter olika resor just nu.

  SvaraRadera
 3. Yes - bort med Februari nu - hej vår! Eller?
  Kram Jannike

  Ps. Bloggdagen i år igen, 3e maj, hoppas du kan den här gången =)

  SvaraRadera
 4. Original Years of Release: WRESTLING replica handbags WOMEN USA various; PIN-DOWN GIRL - 1951
  Extras: audio commentary featuring replica wathces Johnny Legend; still gallery of lady wrestlers prada handbags; wrestling match compilation; cat fighting compilation; various shorts

  SvaraRadera
 5. If they give you positive opinions about the service they used, you can check out the same provider. Viking, SubZero Repair in Riverside

  SvaraRadera