lördag 7 mars 2015

Hashtag renthusligheter

Vi renoverar hemma. Det är kaos. Inte på något sätt ett så kallat kreativt kaos, utan ett kaos-kaos. Som jeep-jeep. Ingen man bara säger så där i förbifarten. Det är lite kaos. På riktigt. Det ÄR kaos. Vi snackar om en hinna av damm som spridit sin kärlek och närvaro över allt. Efter en manisk frenetisk återkommande attack med golvmoppen infinner sig även ett klibbigt spår av väldoftande rengöringsmedel, som nu bara har effekten att limma fast dammet med större intensitet än tidigare.  

Vi snackar rör som hänger fritt och väsnas, om spånplattor som täcker lera på utsidan. Ni har säkert redan förstått vidden av vad vår renovering innebär. Det är inte mysigt. Fredagsmys, not so much!

Men ingen dåligt utan något bra med sig. För en sak är säker, vi blir brutalt släng-sugna. I värsta Deepak Chopra-anda detoxar jag hyllor och skåp från allt onödigt och finner inre lycka i att göra av med onödiga saker som tar onödig plats och som skapar onödigt trångt i all typ av förvaringslösningar. Helt. I. Onödan. 

Mitt upp i denna rensning dyker #renthusligheter upp. En av mina favoritbloggar Husligheter (som jag verkligen tycker har lyckats förpacka nytänk och kvalitet år efter år - bravo, bloggkärlek och brabrabra!!) med hashtag renthusligeheter på sin blogg, på fejjan och på insta

Så jag tog tag i min bokhylla. Jag slängde 90%. Hejdå. Böcker jag läst som var ok - släng. Böcker jag inte läst och inte känner någon direkt längtan efter att läsa - släng. Böcker jag läst som lämnade stort avtryck - ge bort. Böcker jag inte läst och direkt vill sätta tänderna i - behåll. 10% behåll. Så mycket plats över. 

Endast två böcker hamnade i kategorin, har läst och faktiskt vill behålla.   

Mao, dagens boktips. 

*givetvis inte i soporna, återvinningen. 

3 kommentarer:

 1. Ett av mina fokusområden för året (ja, men nyårslöften låter ju alldeles för högtravande och förpliktigande så jag kallar dom fokusområden istället :)) är att jag ska läsa minst 12 böcker (har tappat bokläsandet helt de senaste åren och nu får det vara slut på det!) så detta läggs såklart på minnet. Thanks! Och kram.

  SvaraRadera
 2. Vilken fin blogg du har! Glad att jag hittade den!

  Kram Jes

  SvaraRadera
 3. *i återvinningen som i rödakorset/Erikshjälpen/östhjälpen/mormor som vill läsa...;)

  SvaraRadera