onsdag 17 augusti 2011

Lite sjuttis-gulbrunt vad det här




Lite sjuttis-vibes från den fantastiska gården vi befann oss på några dagar i somras. Mitt i det lantliga gröna blev vi serverad sagolik fisksoppa och vitlöksbröd. Enklaste varianten gör man genom att gnugga färsk vitlök mot rostad skiva.

Mitt bästa fisksoppa-recept kommer från Arla och den sydfranska fisksoppan blir perfekt om man byter ut smaksatt crème fraiche till naturell och egen smaksättning (typ sambal oelek, dijon senap el liknande). Kanske lite mer höst än sensommar, men då har vi ju något att se fram emot. Höstgrytor, långkok och soppor! För att inte tala om tänd brasa och storpack stearinljus.

5 kommentarer:

  1. Fisksoppa med vitlöksbröd- åhhhhh så gott!!! Fina senapsgula bilder. Kram

    SvaraRadera
  2. Kul med lite 70-tal i lagom tappning! Och fisksoppa är min favoritsoppa, gärna med aioli! Härligt att det börjar bli sopptider igen!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Så mysigt och fint det ser ut, älskar fisksoppa! :-)

    Kram Elina

    SvaraRadera
  4. Det där porslinet känner jag igen, och duken & sitsarna... Ja, det tog ett tag för tröttmössan att förstå att det var från mitt land det var taget...!

    SvaraRadera
  5. Jättefin dukning, om du frågar mig!

    SvaraRadera