onsdag 25 januari 2012

Avfallskvarn (man kan också kalla det sista delen av "Nya" köket)


Köket. Bland det bästa vi investerat i är bland det minst tilltalande, rent visuellt. Väsnas gör det också. En av de nya påhitten var en avfallskvarn. Jag kan bara beskriva det på ett endaste sätt: fenomenalt bra. Av många skäl. Här kommer två.


1. MILJÖ. Jag vet att man inte ska släng matavfall och blommor i soporna. Men när soptunnar (och sedermera komposten) står mitt i vår entré är det inget kul. Speciellt inte i augusti. För att inte tala om den bruna påsen under diskbänken - blärk! Avfallskvarnen maler ner organiskt köksavfall tillsammans med vatten, via avloppsnätet till reningsverket. Därefter behandlas det och omvandlas till bland annat biogas och biogödsel. På plussidan finns också minskade lastbilstransporter (buller och avgaser) av avfall.

2. EKONOMI. Ja, det är väl självklart. Vi fick nyligen besked om att våra sopor skall börja vägas och därefter debiteras utifrån vikt. Jag tror inte bara att det gäller Stockholms stad.

Ojojoj, vad jag gick igång där. Tydligen har avfallskvarn singlat upp som no1 kärnfråga i mitt personliga val 2012. Bra är det i alla fall. Om det var någon som undrade.

4 kommentarer:

 1. åååååh. en sådan där amerikansk kvarn.
  men vad jag skulle vilja ha en sådan dära.
  så smart!!!!

  SvaraRadera
 2. Älskar också min kvarn, köpte den av GreenLoop.se Perfekt med småbarn hemma som inte alltid äter upp ;)

  SvaraRadera
 3. Min Patrik ville oxå ha avfallskvarn, men det får bli i nästa kök (eftersom vi kommer behöva flytta inom 2 år)

  SvaraRadera
 4. Jag vill också ha! Antar att din make är sjukt nöjd :). Kram

  SvaraRadera