måndag 8 oktober 2012

Dagen före fyra


För fyra år sen hade vi precis åkt in till BB. Vårt första barn var på väg. Vi visste ingenting. Vi trodde en massa saker, vi antog en hel del och vi gjorde vilda gissningar. Men vi visste absolut ingenting, inte ens en bråkdel. Vi visste inte att världens häftigaste lilla tjej skulle göra entré i vår familj. 


I morgon är det fyra är sen. Hon fyller fyra och har blivit klok och skojig med en oxes envishet och ett jäkla humör. Antar att det är en bra egenskaper, att veta vad man vill och kunna uttrycka känslor.

Stundtals önskar jag bara att jag hade mer tålamod.


Dubbelsidigt inslagningspapper är för tillfället min favorit. Rosa på ena sidan och blått på andra. Vi går all-in på paketfronten med washi, silkespapper, tapeter, vimplar, bokstavsbanner och heliumfyllda balonger. All-in.


"På sin födelsedag får man bestämma allt, visst mamma?" Och hon har bestämt och beställt. Kattmufiins (!), äta smörgås i sängen, korv med bröd och ketchup, gå till ankorna och åka tunnelbana. I morgon får du bestämma, kanske inte allt, men det som inte innebär direkt livsfara i alla fall.


19 kommentarer:

 1. Grattis stortjejen! Vilka underbara paket du gjort Anna! Fantastiskt fina. Blir en toppenfölse imorgon!

  SvaraRadera
 2. Grattis till stora tuffa Ester! Hoppas ni får en toppendag imorgon, hela familjen! Kram från mig!

  SvaraRadera
 3. Bäster-Ester! Kramar och grattis till henne imorgon! Längtar tills L fattar grejen med paket, så man får anstränga sig lite. Härligt att prata idag! Puss

  SvaraRadera
 4. 4-år! Det är en riktigt cool ålder, precis som Ester verkar vara. Alltså hennes blickar in i kameran, fantastiska!

  För att nu inte tala om paketen, jag gillar all-in, så ska det vara när man fyller fyra år!

  KRAM!

  SvaraRadera
 5. Ja, vad visste man om Livet innan man fick barn, egentligen? Alltid lika häftigt när de blir ett år äldre. Och fin bild av stora tjejen, det syns liksom att hon nog kan vara ganska envis... ;-)
  Kram

  SvaraRadera
 6. SÅ söt! och vilka paket! Visst är det alldeles fantastiskt med barn, vår lilla prins är bara 3 månader, men det känns som om han har funnits hos oss i en evighet:)

  Ha en fin kväll!

  Kram

  SvaraRadera
 7. Får jag lägga till din fina blogg i min blogglista? Så jag lättare ser när du uppdaterar?:)

  SvaraRadera
 8. Haha, vad härligt!

  Då är väl den stora dagen här nu då, och du söta stora jänta sitter i sängen och äter macka, kanske i just detta nu :) Stort stort grattis från tant Knaada, hoppas du får en underbar dag!

  SvaraRadera
 9. Kan jag få fylla år hos er nästa gång???! Sylvan dina paket är bedårande... Vill bara behålla pappret kvar. Innehållet är inte det viktigaste. Och Ester. Denna tjej. Vacker som få! Kram Karin E.

  SvaraRadera
 10. Ohhh så fina paket =) Visst är det häftigt, dom är i magen och man undrar vem som gömmer sig där, sen undrar man hur man någosnin kunnat leva utan dom =) Du har en väldigt mysig blogg, gör att man gärna kommer tillbaka. Kramen

  SvaraRadera
 11. Vi ska få barn snart snart och det är så sant, att man vet ingenting om hur det kommer bli. Både spännande, roligt och knasigt overkligt! Kan inte ens tänka mig att det ska komma en fyra års dag också, låter långt borta :-) Men säkert mycket närmare än man tror... Hoppas att födelsedagen blir fin! Kram Elina

  SvaraRadera
 12. Nämne, grattis! Och vilka fina paket :) Hoppas att ni får en fin dag med ankor och korv! kram

  SvaraRadera
 13. Åh, lyckos att få slita upp de där paketen :) Grattis!

  SvaraRadera
 14. Vad härligt skrivet, och vilka paket!

  SvaraRadera
 15. Hoppas att ni har en fin födelsedag för er fina tjej! Nu är du tillagd, så nu kan jag följa dig ordentligt:) Griffeltavlor är alltid fint & extra kul att göra dem själv:)

  Kram

  SvaraRadera
 16. Du bara måste visa kattmuffinsen! Måste! :)

  Kramar

  SvaraRadera
 17. Hip Hip hurra för Ester 4 år och en dag! Tycker det är så häftigt att alla goungar nu äntrar 4-års världen på rad. Igår Ester, idag Flora fredag Vallan & lördag Rasmus om jag inte missminner mig (tyvärr stäcker sig inte till att komma ihåg datumen för Jens, Ruby, Ella och Leyre, men de är icke glömda).

  SvaraRadera
 18. Tjusiga paket! Ser fram emot att se kattmuffinsen sedan.

  SvaraRadera