fredag 13 december 2013

GI-chokladkola med lakrits och havssalt






Chokladkola med lakrits och havssalt

100 g smör
2 dl socker
1 dl sirap
1/2 dl kakao
4 msk vetemjöl
smaksättning efter tycke och smak (lakritsessens, 1 msk kanel, saffran...)

Koka allt i en kastrull. Låt småputtra i ca 5 minuter. Häll upp i bakplåtsklädd form. Stelna i kyl. Skär i bitar och slå in. 

Avsätt en hel dag om du envisas med att knyta små rosetter på varje kola. Obs! Extremt tidskrävande, men bra terapi. 


Sa jag förresten GI? Förlåt. Det var inte den här... 

3 kommentarer:

  1. Hahaha, så jäkla roligt! Trodde för ett kort (typ 2 sek) ögonblick att du hade blivit galen. GI, hallå????
    Kram

    SvaraRadera
  2. Nope, inget GI här inte ;-) Ser väldigt gott ut :-) Kram N

    SvaraRadera
  3. GI eller inte, det där såg så smaskigt ut. Kola och salt, vilken kombo :D
    Ha en skön söndag

    SvaraRadera