fredag 28 mars 2014

En behovsanpassad kokbok, den känns 2014


En sak är säker... att när det kommer till införsäljningsmaterial är det väl en himla tur att den här kokboken aldrig ska säljas in till handeln. För precis när jag hade tänkt att ta vackra bilder på min alldeles egna kokbok (förklarar sen) så var femåringen så himla målarsugen. Sådär sugen så att suget nästan förintar en, som om man skulle explodera om man inte får måla inom två nanosekunder. Panik i kubik.   


Jag fick inte ens en chans att visa mina bilder på dumlemoussen och de färgglada skedarna, jag fick inte ens läsa texten om hur försvinnande god den är så att man måste äta minst två och därför göra minst åtta om man är fyra personer vid bordet. Fast egentligen tio för någon vill säkert ha en lite senare också. 


Det var liksom vattkoppor på schemat. Efter staketet. Först staket och sedan vattkoppor, i ett hektiskt tempo. En elak variant av koppor som skvätte ner min allra första egna kokbok (förklarar sen) så att den också såg ut att blivit smittad av barnsjukdomens framfart, vilket den på sätt och visa hade. 


Och när jag ihärdigt stod på mig och ändå ville citera mig själv i en stillsam högläsning blev det akut behov av att byta målarvatten för vattkopporna fick en aningen brun ton vilket tydligen inte alls var speciellt naturtroget. Vattkoppor ska vara röda och ingenting annat. 


Så dumlemousse och vaniljparfait med lemoncurd och fluff fick ta ett steg åt sidan för målarlustens framfart och bilderna av muffins med lakritssprits och citronkladdis från detta kreativa kaos har legat i iphoto ändå sedan jul. 


Men kokboken kommer fram titt som tätt, man det är klart... den är ju helt baserat på mina egna behov. En behovsanpassad kokbok, den känns 2014. Och en anledning att den inte kommer ligga och drälla på bokrean är för att det bara finns ett endast exemplar. One of a kind. Jag har gjort den själv. Tjoff-tjoff, en fotobok med alla recept som jag googla fler än fem gånger.


Tydligen har jag också varit flitig med att publicera recept i min recept-kategori, närmare bestämt över hundra stycken och där finns både dumlemousse och cirtonkladdis.   9 kommentarer:

 1. Den där tanken har jag haft en längre tid, att göra en fotokokbok istället för alla drällande papper och lösblad i pärmar. Och så är det ju roligt att fota själv. Och så måste man ju laga allt som ska fotas. Ja, det är ju en helt strålande idé. Kul att se dina bilder och vad smarrigt allt låter.

  SvaraRadera
 2. Men Anna, så coolt!!

  SvaraRadera
 3. Det är så himla roligt att göra något sånt. Kan inte fatta varför jag aldrig får tummen ur och tar tag i det. Om jag nu inte kan ha kokboken med allt det supergoda till mig själv (jag blir fet som en gris eftersom jag inte bara kan njuta av bilderna och sällan delar med mig om det blir väldigt gott), så kan jag ju ge bort en sån fin bok i present. Din är ju ljuvlig. Vilka bilder! Du borde skicka ut den i bokhandeln. Men knappast på rean va? :)

  Kramar

  SvaraRadera
 4. Nej, nu är det jag som tar mig själv i kragen, ger mig själv en rejäl uppläxning och ser till att få min egen kokbok färdig! Inga mer ursäkter eller bortförklaringar!

  SvaraRadera
 5. Produced by George Weiss - responsible for GLEN OR GLENDA rolex replica and OLGA'S GIRLS - you know right off the bat that "quality" entertainment this ain't. Throw in the infamous Dan Sonney (partner with midnight movie god David F. Friedman for a few late '60s nudie cuties, amongst other claims to fame) and things replica chanel can only go up (or down depending on perspective) from there. Add Robert C. well, it makes for an amazingly enjoyable rolex replica piece of "unwatchable crap."

  SvaraRadera
 6. Anna - den är riktigt cool!
  Ge ut den! :)

  Kram och hoppas att du har haft en härlig business-trip!

  SvaraRadera
 7. Hej och vad kul att du gjort en egen kokbok!
  Jag skriver ner i en bok dom recepten som går hem hos oss. Ungefär lika fast jag har inte sådär snygga bilder till. :)

  Ha en toppen dag!
  Kram Kia

  SvaraRadera
 8. Åh så smart och snyggt! :) Jag har en egen fast jag kör klipp och klistra samt skriva för hand. Den här varianten känns verkligen mycket mer 2014. Citronkladdisen är en av de bästa - nu blev jag väldigt sugen!

  Kram

  SvaraRadera