måndag 10 mars 2014

Månadens fyra - på K

Hej Mars. Det har blivit dags för månadens fyra, den här gången på bokstaven K. Hela bokstavsförfarandet blev visst en tävling, med finfina priser i potten (givetvis), men tyvärr gissade ingen av er rätt... Priserna får följa  med till nästa gång. Så keep up the good work. 

Tack till alla er som hakade sist, när vi var på, G, dessförinnan R och sist på D. Nu är det dags igen. Vi (jag och Ulrika) kör ’månadens fyra’. Så här går det till. Vi lägger upp 'Månadens fyra' på en och samma bokstav och fyra teman och om ni vill, så gör ni samma sak. Skriv en kommentar här nedan (eller hos Ulrika/lilla U) så att vi hittar till just ditt inlägg. Skriv en länk till någon av oss (eller båda) i ert bidrag så era läsare också kan vara med.

Den här månaden: MÅNADENS FYRA på bokstaven K
månadens Kök | månadens Käk | månadens Kändis | månadens Kärlek

Här kommer mina K - kör hårt!


Månadens kök - min syster har det finaste köket i världen. Köket på bilden är hemma hos oss och inte alls hennes underbara. Jag gillar vårt, men hennes ojojoj har den perfekta nyansen av ljusgröna luckor med hemmagjorda betongbänkskivor i den där exakta ruffa ytan man vill ha, sen kommer vi till kranen som givetvis är i mässing med dito beslag. Det är så fint så att man nästan dör. 

Men det viktigaste är inte att vinna (snygg-kök-tävlingen) det viktigaste är att 
a) laga bästa mat
b) trivas i sitt kök
c) ha en bra renoveringsplan 
...välj själva det ni tycker passar in bäst.


Månadens käk - jag gillat hemlagat käk. Riktig jäkla mat. Inget tjafs och goda råvaror. Det behöver absolut inte vara svårt. Jag gillar Jamie Olivers hetsiga tjoff och hans känsla för korrekta smakkombinationer. Så gillar jag käk med ost i. Jag väljer nästan oavkortat mat med ost i när jag går på restaurang. Det är ingen strategi utan faller sig helt naturligt efter smak och sug. (smak och sug?!?) Hur som. Den här salladen är en av alla mina återkommande favoriter. En av mina stora matinspiratörer IRL Sussa bjöd mig på den första gången och sedan dess har vi ätit den massvis. Apelsinmarinerad fläskfilé (går lika bra med kyckling), risoni, halloumi, ruccola, mandelflan, apelsin. Månadens käk, de hemlagade favoriterna. Månadens kändis - House of cards, är det någon som har några avsnitt kvar att se? LYLLO ER!!! Halva min behållning av serien är Robin Wright, denna ubersnygga, superbegåvade 47-åriga kvinna. Månadens kändis var ett plättlätt val för mig.   


bildkälla

Månadens kärlek - går oavkortat till en bloggkärlek som hela tiden lyckas med konststycket att förnya både bild, text och uttryck. Mokkasin-Sofia, dina blomsterbilder är helt magiska, eller vänta nu, helt magiska är en underdrift. Jag saknar helt enkelt ord, vilket är lika ovanligt som att Charlotte Perreli gör framträdande i ballerinas.

Nu är det er tur. Med risk för att bli tjat-moster-Tjatsson så säger jag det igen, så kul ni som hänger på. Jag läser med stor glädje era bidrag. Heja-heja. Mars here we go!

16 kommentarer:

 1. men åh anna så fin din fyra är.
  och ja, hur SJUKT snygg är inte Robin! wow!
  och ja, sofia-mokkasin va! gaaaaaalet talanfull tjej.

  och imorgon smäller det.
  xx

  SvaraRadera
 2. Så snyggt Anna! Gillar gillar gillar din fyra. Robin, snyggaste kvinnan med snyggaste klänningarna. Och Sofia, en dröm i sig. Kram till dig!

  SvaraRadera
 3. Fint från början till slut!
  Här är mina fyra: http://enmatskedgrejer.blogspot.se/2014/03/manadens-fyra-k.html

  Kram Cecilia

  SvaraRadera
 4. Fyra K från mig, varsågod! http://www.popetotrora.blogspot.fi/2014/03/manadens-fyra-k.html

  Kram kram

  SvaraRadera
 5. Månadens fyra på K ligger uppe inne hos mig. Din är för fin den! Gillar dina inledande collage. Kram och puss!

  SvaraRadera
 6. Vilken rolig utmaning med Månadens fyra. Jag hakade på och här är mitt "bidrag": http://hannarty.blogspot.se/2014/03/manadens-fyra-k.html

  SvaraRadera
 7. http://weronica.daysweekends.com/2014/03/11/manadens-fyra-k/ Där är mina.

  Så skoj med denna utmaning. Och fint du har gjort i vanlig ordning, Anna!

  SvaraRadera
 8. Så vackert, så vackert! Bra inlägg!
  (Jag har också gjort ett idag på K)

  SvaraRadera
 9. Nu är jag med! Mina fyra k finns här: http://livet.delacreme.se/2014/03/manadens-fyra-k.html

  SvaraRadera
 10. Så inspirerande bilder! Nu är mitt bidrag också uppe http://www.livingbymiriam.se/2014/03/manadens-fyra-pa-k.html

  SvaraRadera
 11. Riktig mat skall det vara, enkelt, snabbt och gott är min melodi. Här hittar ni mitt bidrag till månadens fyra: http://finachristina.com/uncategorized/manadens-fyra-pa-k-en-bloggutmaning/

  SvaraRadera
 12. Fin-fint inlägg och ja Robin återfinns även på min lista :-)
  http://meamike.blogspot.se/2014/03/manadens-fyra-k.html

  SvaraRadera
 13. Vilken härlig månadens fyra inlägg, gillart skarpt! Nu har jag också påtat ihop ett inlägg som kan läsas här http://www.dendarvictoria.se/inredning/manadens-fyra-bokstaven-k/.

  Kram kram

  SvaraRadera
 14. Rackarns att jag gissade fel! Din fyra är hur fin som helst och Robin är verkligen en favorit just nu - vilken rollprestation. Min fyra ligger nu uppe också: http://blomsterochbakverk.se/2014/march/manadens-fyra-k.html

  Allt gott!

  SvaraRadera
 15. http://anilorac88.blogspot.no/2014/03/manadens-fyra-pa-k.html

  SvaraRadera
 16. Being a fan of the Sakura Wars (Sakura Taisen) chanel replica franchise, when I pop this disc into my player, never in my life was I so excited (well along with the last volume hermes outlet of Princess Nine since it came with my order) to see this second OAV series. Can you tell what I think about this show?

  SvaraRadera