måndag 11 april 2011

Hembakt är bäst



Jag är en sucker på bokböcker. Så är det bara. Äntligen har jag köpt mitt eget exemplar av; Hembakt är bäst från IKEA. Den har länge legat på min to-have-lista, men jag har aldrig riktigt gjort slag i saken. 30 klassiska mormor-recept i boken som egentligen var tänkt som ett dragplåster till alla köksspekulanter. Det fina ägget är en present från Indiska. (tack söta Cizzi)

Bondkakor, pressbild från IKEA

Såhär tänkte IKEA och duktiga Carl Kleiner fotograferade. Mycket inspirerande.

90% av alla bakböcker i Skandinavien är plåtade med kort skärpedjup och ser väldigt lika ut. Vi ville komma bort från det och presentera bakverk på ett nytt sätt. Vi inspirerades av stilistiska modebilder och japansk minimalism. Idén i bakboken blev att vända på steken och tona ner själva bakverket och göra något stort av ingredienserna istället. Recepten presenteras med grafiska ingrediensstilleben plåtade ovanifrån på färgglada fonder. När du vänder blad ser du hur bakverket blev.

Hallongrottor, Pressbild från IKEA

6 kommentarer:

  1. Åh, jag har sett bilder från den där boken tidigare och dom är så häftiga! Verkligen inte som vanliga receptbilder.

    SvaraRadera
  2. Vill man sticka ut så är nytänkande ett bra grepp ;)

    SvaraRadera
  3. Oj den såg ju jätterolig ut! Måste jag titta på vid nästa IKEA-besök.

    Tack för en fin och inspirerande blogg.

    SvaraRadera
  4. Oj, vilket tips! Jag älskar också kokböcker men har helt missat denna.

    Kram Marie

    SvaraRadera
  5. Vilken jättetrevlig blogg jag hittade här hos dig. La mig som följare tycker det är bra så jag inte tappar bort dig :) Ha en go dag kramar från Maria

    SvaraRadera
  6. Har inte heller upptäckt denna bok, hm får kolla den nästa gång jag åker till IKEA..

    Ha det gott!

    SvaraRadera