tisdag 9 augusti 2011

F-muffins


Ingen sallad utan dessert. Ingen middag utan dessert. Ett arv som jag plockade med mig efter mina år i Frankrike. Dessa födelsedagsmuffins är för en av mina absolut äldsta och bästa vänner, som fyller år idag. Boken är helt ljuvlig och ger förslag på tre olika glasyrer, praktiskt om man inte har cream cheese hemma.

Browniemuffins för födelsedagen
Sätt ugnen på 170 grader. Smält 75 g smör och 75 g mörk choklad i vattenbak (eller direkt i en stor kastull under omrörning) Sen kan du kasta ner resten när chokladsmöret har svalnat. Perfekt för den som ogillar disk! (jag)

Alltså, ner med 1 ägg och 1/2 dl socker - rör.
Ner med 1/2 dl mjöl - rör.
50 g hackade makadamian-, pekan- eller valnötter - rör.

Ner i formar och in i ugnen ca 17 min, tills de får en ljus och lite sprucken yta.
Låt svalna innan ni tänder födelsedagsljusen.

Grattis Cizzi! Om vi bara hade bott i samma stad hade jag styrt upp kalas för dig. Tusan vad trist att ha sin bästis 50 mil bort. Det är verkligen tummen ner. Man kan liksom aldrig spontan-ses. Ogilla!

4 kommentarer:

  1. Ja bästisar är bra att ha på nära håll, blir liksom praktiskt på nåt vis. Men ändå. Med en bästis så tar det ju alltid vid där man slutar oavsett avstånd.

    Låter väldigt gott med dina födelsedagsmuffins. Bör absolut provas!

    kram till dig.

    SvaraRadera
  2. Åh så tråkigt att ha bästisen så långt bort:( Härliga cupcakes!

    Så många underbara inlägg jag missat. Det är verkligen alltid en fröjd att komma in här!

    Ha en fortsatt fin vecka!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Gulliga du! Tack för fint-fint inlägg för mig!
    Kram bästisen 50 mil bort

    SvaraRadera