fredag 8 juli 2011

Eric med cDet här är Eric, Eric med c. Även kallad lill-Eric. I morgon blir han officiellt vår gud-son och jag så stolt att jag kan spricka!

Jag har funderat över det där med att bli gudförälder, eller gudmor i synnerhet. Vad är det som förväntas? Hur är en modern gudmor som inte satsar alla kort på att styra upp vägledningen inom den kristna tron? Inte för att det skulle bära mig emot, men dagens roll känns mer som att man ska finnas där (med ett vuxet perspektiv) när man inte vill snacka med sin mamma eller pappa? Vad tycker ni? När jag googlar ordet gudföräldrar kommer det där tråkiga ordet fadder upp. Fadder? Känns inte alls lika varmt och känslosamt som gudmor.

Det härligaste måste ändå vara att få bli gudmor i Norge och för alltid bli kallad bestemor!

4 kommentarer:

 1. Åh sötaste lilla kille! Får en att längta efter en egen liten plutt igen.

  Jag är gudmor åt båda mina två kusinbarn och jag har också funderat över det där vad som förväntas. Jag tänker mig att man ska finnas till hands och vara där när det behövs. I mitt fall bor vi bara 100m från varandra och träffas dagligen så det är inte så svårt för mig. De känns nästan som mina söner de också oh springer här - speciellt på sommaren - för jämnan. (Idag kom den lille killen på fem år och var på väg ner i min källare där frysboxen finns. När jag frågade honom vad han skulle göra så sa han, som om det var det naturligaste i världen: - Jag ska ju bara hämta en hallongrotta! ) Och skulle det (gud förbjude!) behövas att de behöver tas om hand skulle jag inte tveka en millisekund!

  Lycka till med ditt förtroende! För det är helt fantastikt att få det uppdraget - barnet är ju det käraste man har.

  Fin fredag.
  Kram / Kristina

  SvaraRadera
 2. Du, det där med redigering. Fotar du i RAW? Om inte så börja med det pronto. Och redigera i RAW-programmet. Det gör underverk tycker jag!

  Tack för dina fina, fina kommentarer!
  Kram igen.

  SvaraRadera
 3. Jag är gudmor till min kusins son, men vi ses aldrig. Nu på senare tid har vi haft lite kontakt, men det känns inte som att jag har gjort min "plikt" riktigt. Du kommer säkert att vara den bästa av bestemödrar. Puss och kram

  SvaraRadera
 4. Vilka bilder o vilken liten prins... Den där färskaste tiden är så ljuvlig....!

  SvaraRadera