tisdag 8 november 2011

Vädersnack
Jag vet inte vad det är, men jag lyckas alltid hamna i väderdiskussioner. Ja, tänka att det fortfarande är så varmt. Förra året vid den här tiden var det minsann snö och kallt. Och det låg kvar - ända till april!

Jag minns väldigt sällan vädret och framför allt minns jag absolut inte när snön kom förra året, eller än mindre året dess förinnan. Kanske beror det på att jag gillar att vara inomhus. Vädret är oftast inte ett problem. Är det kasst väder kan man 1) Klä sig bättre eller 2) Stanna inne. Jag kan alltid hitta på något kul inomhus, det lär aldrig bli några problem.

Jag kommer ändå ihåg två tillfällen då vädret etsat sig fast i minnet. En gång i Trysil då det var typ tusen minusgrader och blåste kolossalt hårda vindar. Isvindar. Efter en resa med flertal stopp i sittliften utan vindskydd kunde jag i princip bryta av min näsa och smula ihop den som ett torkat oreganoblad. Oj, vad kallat det var. Det minns jag.

Och högsommarbröllopet när luften stod still och de få gångerna man bjöds på en fläkt kändes det som någon blåste med en fön, med högsta möjliga värme. Det var så varmt och vigseln (den vackra) skedde utomhus i gassande sol. Killarna höll på att avlida i sina kavajer och jag med min stora höggravida mage kunde inte tänka på något annat än det forsande Niagarafall av svett som höll på att bryta ut. Det minns jag också.

Däremellan minns jag inga väder speciellt tydligt. Snön kommer när den kommer. Värmen kommer antingen v.28, v.29, v.30 eller inte. Ingen vet. Inte ens Aftonbladet. Och det finns absolut ingen anledning att snacka om det.

Så snöns den kommer säkert. Vi behöver inte oroa oss, vi kan lugnt luta oss tillbaka och njuta av det ytterst vackraste novembervädret. I morgon kommer det snö eller om två månader.

11 kommentarer:

 1. Alldeles sant - och för mig gör det inget om det dröjer en stund..! :-)

  Kommer bara ihåg väder om något speciellt hänt vid samma tidpunkt - annars är jag helt körd på att minnas. :-D

  SvaraRadera
 2. Håller med dig....mycket väder snack. Vi nordbor är experter på detta har jag läst någonstans. Men jag som du har inte en susning när vädret kommer eller gå. Bara om det varit något speciellt som hänt just då. Det kommer ett väder av något slag någon dag. Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Ha ha, du har så rätt! Min mamma är vädertokig och jag tror att jag blir ganska påverkad av henne - vill alltid ha koll på hur vädret ska bli framöver. Det där med att börja prata väder med folk försöker jag däremot skippa. Är inte det ganska svenskt?

  Kramar till dig!

  SvaraRadera
 4. Såå svårt att inte kommentera vädret, usch, jag har provat att hålla mig men fy vad svårt att undvika, det är en så bra icebreaker med vissa patienter. Vi svenskar blir trygga att prata väder, helt perfekt innan en undersökning börjar, alla glada och trygga. Men du har ju helt rätt, nytt försök mao.
  Malin

  SvaraRadera
 5. Jag håller med. Snön kommer och vi kommer hinna störa oss på den tillräckligt då. Så varför stressa =)
  Prata väder gör man som oftast när man inte har något annat att säga för vem är egentligen speciellt intresserad av väderprat. Man kan ju bara sticka ut huvudet och få en live rapportering, eller ?

  SvaraRadera
 6. Kunde inte sagt det bättre själv. Kram kram

  SvaraRadera
 7. Så rätt, så rätt! Men ändå är det ju nåt med vädret som gör att man pratar om det. Ständigt och jämt. Om och om igen. Väder hit och väder dit.

  SvaraRadera
 8. Jag är likadan, det ska vara någon speciell händelse för att man ska minnas sånt. Sen kan man ju alltid hoppas på en vit jul och en varm sommar men det blir ju som det blir i slutändan ändå :)

  //Johanna

  SvaraRadera
 9. Haha...som jag bara älskar dina inlägg. Så klockret & så givet!!
  Jag ska erkänna att jag är som du...minns inget om vädret heller. Bara i en händelse eller upplevelse....
  Tack för ett gott skratt så här på kvällen :)
  Kram Malin

  SvaraRadera
 10. Sammalika. Tänk så mycket en del lägger på minnet. Snön som föll i fjol. Nä, men däremot minns jag vintern för tre år sen, tror det var 2:a eller 3:e november. Snön föll hela dagen, ishalka på vägarna. Jag åkte från jobbet vid 16 och satt sen på Essingeleden i 7 !!!!!! hela timmar. Kom hem runt 23-snåret väldigt kissnödig.
  Katarina

  SvaraRadera
 11. hihi, du har så rätt i det du skriver. Vädertokiga svenskar. Speciellt mina föräldrar. Varje dag får jag en statusuppdatering via telefon. Som om det behövs.. jag kan ju bara titta ut genom fönstret eller öppna min dörr. ;)

  Härligt att det är så milt tycker jag. Lovely! Snön den kommer när den kommer som du skriver.

  Kram C.

  SvaraRadera