tisdag 10 juli 2012

Varmrätten


Vi är inte mycket för sällskapsspel. Egentligen tycker jag att det är riktigt roligt, men vi får aldrig till det.  Duka upp spelplan, läsa reglerna på insidan locket och välja färg på spelare. Nej, det är allt för sällan.  

Däremot gillar vi halv-åtta-hos-mig. Både på TV och i verkligenheten. I synnerhet i verkligheten. När matlagningen blir en tävling i stället för en hotfull pekpinne; I kväll får faktiskt du laga mat! 

Man får var sin kväll. Alltid tre rätter. Allt bedöms, uppläggning, dukning, värdskap, kreativitet, smak och påhittighet. Dessutom får man ett genomgående samtalsämne, nämligen maten som man lagt tid och kraft på.

I bland lagar vi nämligen mat i timmar och äter på en kvart - så sorgligt. Men när vi tävlar i halv-åtta-hos-mig då är det andra bullar. Vi njuter, känner efter och förvandlas till en rättvis jury med motiverad poängsättning.

Det här var min varmrätt sist vi tävlade. Pasta à la moule mariniere toppad med sparris och parmesan. Tre vuxna, tre middagar, alla med samma fantastiska förutsättningar, Spaniens välsmakande råvaror. Och räkorna, var min förrätt. Till dessert kom jag inte ihåg vad jag bjöd på, men jag tror att jag fick höga betyg.

Nu är det hög tid att uppmuntra lite sällskapsspel, årets upplaga av Halv-åtta-hos-mig. Dags att börja planera menyn.

4 kommentarer:

 1. Så kul! Vi hade samma tema när vi var i Fjällen förra året. Fyra familjer i två stugor och varsin kväll. alla var så laddade. Tills magsjukan bröt ut. Halv åtta hos mig blev liksom inställt :OP

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...och ps. kan man få receptet på din vinnar-rätt? :)

   Radera
 2. En kompis till mig kör också Halv åtta hos mig med tre andra tjejkompisar. Tror dom är inne på säsong 4 nu eller nåt. Hur som helst så låter det ju hur kul som helst!

  SvaraRadera
 3. Det är verkligen en strålande ide', som jag mer än gärna inför här hos oss :)
  Din varmrätt ser väldigt god ut. Älskar sparris!

  SvaraRadera