torsdag 20 juni 2013

Västebotten vs jasmin


Smart! var det kanske någon som tänkte igår.. Om det är midsommartema i Fabriken kanske man ska vänta en dag med sina bästa sillrecept. Jag menar, hur mycket mer midsommar blir det egentligen? Sill , det är väl ändå full pott? 


Men jag visste något som inte ni gjorde. Jag hade Made by Marys saftiga västerbottencupcakes på gång. Så i morse vid niohugget stor dessa små osthistorierna och skapade en dregelframkallande doft i köket. 


Dessutom tänkta jag inte sitta och tjuvhålla på bästa sillarna när det bara återstår en dag till midsommar. Det tycker jag är taskigt och taskig är det sista jag vill vara mot er. Så jag bortsåg från alla strategiskt smarta val och publicerade dagen innan det stora temat. Because you're worth it!


När ljummen västerbotten korsar doften från jasminkvisten på bordet vet jag inte vilken sida jag ska ta. Vad doftar egentligen godast? Måste jag välja? Men njutningen av ost är ju oslagbar, så med vetskapen om at jag kan dubbla upplevelsen genom att faktiskt äta det ena så vinner osten.Västerbotten - jasmin, 1-0.


Saftiga Västerbottencupcakes, 12 st

600 gram potatis, vanlig fast potatis 
2 ägg 
3,5 msk vetemjöl 
1 tsk bakpulver 
1 tsk salt 
1 krm svartpeppar 
150 gram riven väterbottenost 

Sätt ugnen på 200 grader. Riv potatisen på grova sidan av rivjärnet och blanda med ägg och hälften av den rivna osten i en stor skål. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, salt och svartpeppar i en mindre skål och häll det över potatisblandningen. Fördela i 12 stycken cupcakesformar (fyll dem till drygt hälften) toppa med andra hälften av den rivna osten och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter eller tills de har en vacker gyllenbrun yta. Och så på med lite creme fraiche, löjrom, dill och svartpeppar. 


Titta in i Fabriken - där bjuds det idag på en massa fin midsommarinspiration. Bar en dag kvar...

Nu återstår bara, trevligt midsommar och stor kram! /Anna

3 kommentarer:

 1. Det ser helt galet gott ut! Mums. Glad midsommar fina du!

  SvaraRadera
 2. Åh så gott och vackert det ser ut! :) Tur att jag inte måste välja i kampen mellan dessa två godheter. Kram och glad midsommar!

  Ps. Återkommer för att kika närmare på din NYC-guide in helgen. Verkar gelet bra!

  SvaraRadera
 3. Så smarrigt! Tack för recepttips! Och jag står lika kluven som du inför jasmin/västerbotten-duellen - vi får väl enas om att de vinner varsin doftkategori liksom? Glad midsommar!

  SvaraRadera