I väntan på att mina 440 bilder från New York ska redigeras bockar jag av en gammal surdeg. När jag gjorde banangranolan från himlen lovade jag er mitt bästa lura-barnen-recept, nämligen chokladbollar utan vitt socker och vanligt smör. Och ja, man kan lura vuxna också, det var så jag trillade dit en gång i tiden.
Min duktiga vän Helena som kan allt om mat och träning bjöd mig på dessa till kaffet och aldrig i livet hade jag kunnat gissat ingredienserna. Nå't att plocka fram i en mästerkockfinal med andra ord.
Chokladbollar utan socker
2 msk kokosolja (använder Kung Markattas kokosolja från nyttighetshyllan)
2 msk kakao
2-4 msk kaffe
1/2 dl havregryn
100 g torkade finhackade dadlar
Mixa allt med stavmixer, rulla till bollar, sen i kokos. Låt stelna lite i kylskåp. Går utmärkt att frysa.
För vuxnare smak kan man rulla i kakao och då känns det nästan som tryffel... nästan.
Satt precis här och längtade efter något fast jag försöker socker-detoxa mig. Hade också alla ingredienser hemma så jag slängde ihop dem på momenten. Så goda! Tack ska du ha för den fikan!
SvaraRaderaKul med så snabb respons. Tackar.
RaderaHelena bjöd mig på dem också. Riktigt bra! Ser fram emot NY-bilder! Puss
SvaraRaderaNågra är på plats nu... fler kommer. Dator måste bara till doktor först...
RaderaSpännande, ska kika efter kokosolja!
SvaraRaderade flesta välsorterade butiker har de i hälsohyllan. Rene Voltair har i eget märke.
RaderaTack, mycket bra recept, ska testas! På samma tema rekommenderar jag proteinpannkaka för barn och vuxna. Väldigt bra utflyktsmat!
SvaraRadera2 msk fiberhusk, 2 ägg, 1 dl creme fraiche eller kvarg eller keso, 2 dl mjölk, 1 dl mandelmjöl, vaniljpulver (inte vaniljsocker) och så ca 25 g smält smör. Blanda ihop och låt smeten svälla ihop ca 5 min. Stek sen som små plättar eller häll i en form, ca 2 cm tjockt lager, och grädda i ung 220 grader 20 minuter.
Brukar klicka i färska eller frysta blåbär/hallon och det brukar vara mycket populärt.
Tips-tack!! Vi brukar äta rågpannkakor på måndagar (ibland annars också) och det är mums. Detta ger nog våra rågisar en match. Måste testa. Igen, tack!!
RaderaNu har jag äntligen testat dessa. Mums! Kakaon och kaffet "kamoflerar" ju dadlarna helt och får det att smaka som vanlig hederlig chokladboll.. :-)
SvaraRadera