tisdag 9 september 2014

Där satt den - världens godaste äppelkaka




High Five - där satt den!
...eller låt mig lite ödmjukt citera min man; "detta var den godaste kakan du bakat någonsin!"

Blir ni inte sugna på att baka lite nu va? Jojo, med skyhöga förväntningar lämnar jag er med mitt recept. Superenkelt är det också!

Smält 150 gr smör i kastrull, blanda med 1 1/2 dl socker, låt svalna. Rör i 3 dl mjöl, 2 tsk bakpulver och 1 1/2 dl mjölk. Grovriv ca 150g mandelmassa och blanda ner i smeten. Bröd formen, häll i smet, skala och skiva äpplen och tryck i smet. Ös på med kanel, hackade hasselnötter (glömde dem men det vore gott!) och pärlsocker (bara för att det är så fint). 

Tjoff in i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter.

Servera med en hemlagad vaniljkräm - lättare än vad man tror. 

3 äggulor
3 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
2 tsk äkta vaniljpulver eller vaniljstång
3 dl vispgrädde

Blanda äggulor, florsocker och vaniljsocker, vispa detta pösigt. Vispa sedan grädden och blanda den med äggsmeten, rör ihop allt till en tjock kräm. Om du förvarar den i kylen under natten kan den dela sig lite, men den går snabbt ihop om du vispar upp den igen.

5 kommentarer:

  1. Den verkar vara enkel att göra, ja allt är ju relativt så klart. Jag ska testa och bjuda på.Kram Pia

    SvaraRadera
  2. Oh, ljuvligt! den blir det till helgen! Thanks!

    SvaraRadera
  3. Åh tackar för receptet! Verkligen äppelkaketider nu ;) Kram Suss

    SvaraRadera
  4. Hej! Hur många äpplen ska det vara i?

    SvaraRadera
  5. Dette var et dårlig oversettelsesprogram altså-

    SvaraRadera