fredag 5 september 2014

Månadens fyra | på U

Tack sköna sommar för en lång och varm tid. Nu är det dags att åter omfamna vardagen och hitta tillbaka till rutiner. En av våra favoritrutiner är månadens fyra. Hoppas att ni också gillar.


Reglerna känner ni väl till vid de här lagret. Här kommer en supersnabbis. Gör er tolkning på månadens bokstavsteman, publicera och länka till oss (lilla.u eller mig). Skriv också en länk i kommentarsfältet så att vi hittar till just dig. Ju fler desto roligare.


Månadens fyra : Uggla - Uppföljare - Utekväll - Uppskattning


Uggla: Det finns så mycket djur hemma hos oss. Inga levande med desto fler på bild, i porslin och i mjukisformat. Inramad uggla som jag fått i present, tror att ugglan är fotograferade av Petra Bindel, men jag kan ha drömt det...?! Hur som är hennes bilder fantastiska. Bildgoogla! 


Uppföljare: Här tänker jag bok eller film. Men uppföljare kan ju vara precis vad som helst som följer något annat. Fri tolkning, inga regler, allt blir godkänt. Efter att ha läst Förr eller senare exploderar jag och snorgråtit på tuben  längtar jag tillbaka till de enkla och rappa i John Greens språk. Så jag blir sugen på den här. En uppföljare för mig, men skriver tre år tidigare. Ping! 1kr per såld bok går till Rädda barnen - tummen upp!

Och sen måste man ju se den första gråthistorien på bio. Måste. Bara trailern får mig att vilka grina. Utekväll:  Svenskt Tenn fyller ju 90 år i samband med detta släpps nu ett inspirationsmagasin som berättar om företagets historia, dess arbete i dag samt visionen för framtiden. Mina vänner på Planeta Design står för grafisk formgivning och art direction, fantastiska bilder tagna av bland annat Tobias Regell och Mats Gustafsson har gjort illustrationerna. Magasinet kostar 150 kronor och finns från den 5 september i butiken på Strandvägen 5 samt på hemsidan, där den också kommer att publiceras i bläddringsbar form.


Så utekvällen började på Svenskt Tenn och slutade hemma hos Lilla U, en av två sköna bönor i vårt lilla gäng i #leoklubben. Uppskattning: Jag ska bli bättre på att uppskatta vardagen, vara tacksam för det självklara och visa tacksamhet till andra. Köpa blommor utan anledning, vara glad för det jag har och bli bättre på att visa uppskattning. Agera snällare och ärligare mot mig själv, chilla mer och njuta av stunder snarare än att springa ifrån dem. Någon sa till mig att detta är förändringens år - på gott och ont. Livet gör ju ont i bland och då känns det än mer viktigt att omfamna det härliga.

Uppskattning behöver inte alls vara Dala Lama-djupt, det kan lika gärna vara en fin ljuslykta ni fått och känner en betongtung uppskattning för, ett minne eller en gränslös sommar som fyllde på energi inför höstens mörker. Allt är okej. Pryl som känsla, djupt som ytligt. Ytligt är också bra. Okej.  

Nu är det er tur. Månadens fyra - på bokstaven U - uggla, uppföljare, utekväll och uppskattning.
Lycka till och ta hand om varandra!


10 kommentarer:

 1. Vilket fint inlägg du har gjort!
  Jag får nog klura en stund... Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Det blev ett inlägg hos mig idag. Ha en fin lördag!

  SvaraRadera
 3. http://weronica.daysweekends.com/2014/09/08/manadens-fyra-u/

  Nu så är jag med! Fint inlägg, Anna. Gillar det du gör här - som bekant.

  SvaraRadera
 4. Hej och hå jag har försökt kommentera här tre gånger nu och det bara försvinner... nu blir det bara en kortvariant;)

  Jag är med på tåget och hittas här:

  http://pepparochvanilj.se/tema-manadens-fyra/

  kramkram

  SvaraRadera
 5. Har du inte sett den än?!!! OMG, du kan förbereda dig på snor, fulgråt och ljudliga hulkanden i biosalongen. Jag fick hålla emot för att inte störa för mycket. Men den är fin också, som boken. Passar på att skicka uppskattning och saknad till dig, min vän. Snart ses vi! Har förresten räknat ut var vi ska bo, men jag säger inget. Har alltid velat testa det, så jag är supernöjd och längtar. Puss S

  SvaraRadera
 6. Kul att ni kört igång med Månadens Fyra igen! Här kommer mitt bidrag :) http://hannarty.blogspot.se/2014/09/manadens-fyra-u.html

  SvaraRadera
 7. Å vad jag är glad att jag fick till ett inlägg! Tack för all inspiration du ger. Kram Charlotta
  http://charlottadayanddream.blogspot.se/2014/09/manadens-fyra.html

  SvaraRadera
 8. Kul att ni är igång igen! Som vanligt lite klurigt att komma på men här kommer mitt bidrag: http://villanio.se/manadens-fyra/manadens-fyra-u/
  Och filmen, den måste jag också se! Boken var ju otroligt bra!
  Kram

  SvaraRadera
 9. Heja er att ni är igång med fyrorna igen! Min hittar ni här http://www.popetotrora.blogspot.se/2014/09/manadens-fyra-u.html
  Kram Kram //P

  SvaraRadera
 10. Jepp I am done! Vet att det teoretiskt sett är nästa månadens fyra nu eftersom det blivit oktober men anyway - min finns på bloggen!

  SvaraRadera