torsdag 11 september 2014

Fabriken | ljus i mitt hus


Ljus i mitt hus i Fabriken. Kul tema! Jag tänker givetvis direkt på mina ljuslyktor och ljusstakar på köksbordet. Jag tänder ljus året runt - inga undantag. 

Precis som Weronica älskar jag levande ljus. Det står allt med sladd eller batteri. Jag gör av med levande ljus i storpack - förråden fylls ständigt på. För ljuslyktor som är lite genomskinliga kan jag verkligen rekommendera de genomskinliga plastkopparna i stället för aluminium. De säljs här och ja, det är skillnad. (obs! lovar att visa en annan gång, men tyvärr blev det vanligt värmeljus på bilden)

Dessa har tydligen också finfina varianter, men lyser med sin frånvaro med butiker runt Stockholm.


I sann bakåtsträvar-anda tillhöra jag dem som INTE tycker att det är så kul att Skultuna har nyproducerat Ystads Metalls Liljor. Jag har fått mina av en fin vän som hittat originalet på Tradera och de fanns också i min farmors hem. Nu kommer vi att se dem överallt...Ser ni tavelväggen som växer för varje vecka som går? Ny är klockan som äntligen anlänt efter fyra månaders väntan. E-handel när den är som sämst! Tummen ner för lång leveranstid, men tummen upp för klockan som tickar nästan ljudlöst.

Titta in i Fabriken för fler Ljus i mitt hus-inlägg.


9 kommentarer:

 1. Fint med alla lyktor som lyser upp rummet oavsett om de är tända eller släckta!
  Susanne

  SvaraRadera
 2. Ja, här förstod man nästan att du skulle briljera, Anna. Finfint inlägg - spännande med tavelväggen på g där också. Och så vackra de större Hurricane är som vas.

  SvaraRadera
 3. They look so very elegant! Fantastic. Congratulations, you do have a very good taste!
  All my best from Austria
  Elisabeth

  SvaraRadera
 4. Gillar verkligen dina ljuslyktor! De utgör ett fint stilleben.

  SvaraRadera
 5. Fint! Jag gillar också värmeljus med genomskinlig kopp. Partylight ar fina som kostar en del tyvärr. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 6. Önskar jag hade ditt tålamod när det kommer till tavelväggar! Inte som en annan som ska ha allt upp på väggen på en gång. Nu. Otålig, som alltid. Jag borde bli lite mer tålmodig som du. Då skulle det bli snyggt på väggarna hemma. :)

  SvaraRadera
 7. Jag kunde inte annat än att stämma in i lovsången till det levande ljuset... Fast mitt bidrag var inte riktigt så blankt och glammigt som ditt Anna. Du är så staaajlisch!

  KRAM

  SvaraRadera
 8. ÄLSKAR lyktorna. Jag vill ha alla. ALLA!
  Underbara bilder dessutom.

  Och ja. Tavelväggen har jag ju redan sagt att jag love:ar - banditen! Å å å å!

  SvaraRadera
 9. Jag måste bara fråga dig som bloggar så mycket. Vad får du din inspiration ifrån? De är ju inte varje dag man testar ett nytt recept, går på event eller hittar på något speciellt. När dagarna bara går med jobb, skola, läxor, städa, makaroner och köttbullar är de inte lätt att skriva nått. Du kanske har skrivit om de innan. Men de måste jag ha missat i så fall. Kram

  SvaraRadera