söndag 10 april 2011

Jag har köpt socker på IKEADet är precis som om någon ställt villaområdets väckarklocka på plantering-almarmet. Pip-Pip, det är dags nu! För helt plötsligt är alla ute med räfsan och den lilla planteringsspaden i högsta hugg. Alla trädgårdar får face lift och det planeras. Ja, Gud vad det planteras. Och jag vill inte vara sämre. De som känner mig från förr hade reagerat på min inställning. Jag hade plastblommor på balkongen och kunde knappt skilja en amaryllis från en kaktus. Men att bo i hus förändrar den mest okunniga. Jag kan användas som bevismaterial när som helst.

Så jag anklagar er inte om ni är skeptiska till min upprymdhet när jag lämnade Plantagen med 1000 kr blommor och med kundtidningen 'Plantagen 2011' under armen. Jag tänker planera och jag tänker läsa.

Den här säsongen har jag spanat in zinkkrukor, fint att blanda med förra årets inköp. Så IKEAs utomhussortiment fick mig på gott humör. Mycket zink, bland annat dessa mjölkkanneliknande sakerna som heter 'Socker'. Är också väldigt nöjd över att äntligen ha haffat en 'Solvinden', förra året tog de slut direkt.

Fjärilshuset i Haga parken fick besök av oss. Ett varmt nerstamp i regnskogen och många lyckoskrik från barnen. Ett härligt ställe som man helst ska besöka på vardagar (för jäklar vad mycket folk). Bästa preventivmedlet sa killen i kassan, jag förstår inte alls vad han menar. Haga parken kommer nog att få ett stort uppsving efter kunglig inflytt och staketen runt Haga slott är massiva och hårt bevakat.

5 kommentarer:

 1. Ja visst är det lustigt vad alla "poppar ut" i sina trädgårdar. Jag har stått högst upp på stegen i dag och klippt grenar i äppelträden och hejat glatt åt höger och vänster till andra grannar som också varit uppflugna på sina stegar.

  Jättefina zinkkrukor från IKEA, hm Socker vill jag också ha...och maken som sticker iväg på golfhelg med bilen nästa helg, får nog ta bussen dit...

  Ha en bra vecka!

  SvaraRadera
 2. Ja jisses, nu händer det saker i trädgårdarna!
  Bästa prev medlet *ler*, är väl kanske inte direkt att stanna hemma..finns ju olika varianter på det,hm..eller så blir man så trött efter att ha köat och knött i timmar..lite kul att tänka sig vad som styr!

  Kraam

  SvaraRadera
 3. lovely! i spent almost 4 hours yesterdy in ikea :-)

  SvaraRadera
 4. Visst är fjärillshuset underbart och man ska inte prata om fiket sidan om... slurp;)
  Ha det bäst! Åse

  SvaraRadera
 5. Hej, ja våren gör att allt vaknar - även villaträdgårdarna. Blev så inspirerad av blommorna i olika krukor!

  Tror jag också måste skaffa en Solvindan - den var ju hur smart som helst!

  SvaraRadera