tisdag 26 april 2011

Tisdagstema; på soffbordet


Helt plötsligt har påsken seglat förbi. Den också. Nyss var det jul och jag låter återigen som en gammal tant. Tiden, ja för den går ju så fort. Mitt påskägg från Indiska får stanna kvar ett tag till. Jag förklär det med vitsippor. Jag läser med avund hur alla körsbärsblommor börjar slå ut. Mina tvekar. Egentligen ska jag ju vara glad. För när de väl blommar är det snart över. Jag ska njuta i förväg, av vetskapen att de kommer.


Soffbordet är en klenod från min mans lägenhet. Innan vi gjorde gemensamma inköp. Eftersom han vurmar om möbler och dess ytskikt är ek-skivan fortfarande helt intakt. Den har oljats och vårdats varsamt, ungefär som ett spädbarn. Så vi lär få dras med detta bord till någon efterlängtat unge äntligen sätter en gaffel, kloss eller vad sjutton som helst som tar död på bordskrället. I bästa fall.

Tills dess pyntar jag bordet med saker som man kan sätta möbeltassar på.I Fabriken visas det soffbord i dag.

6 kommentarer:

 1. Haha, du är så rolig! Härligt stilleben! Ägget är ljuvligt, det kan du ha alltid tycker jag;-)

  Jaa, njut vetskapen att körsbärsblommorna kommer!

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Meeen gu så smart att använda ägget till vas, titta på mina idag och tänkte - vad synd snart ska ner i lådan..men icke nu får de agera vas i nån vecka eller så.

  På fredag smygtittar jag på bröllop på datorn, visst borde det live-sändas online? Gulp, tänk om det inte gör det? Måste kollas upp!

  SvaraRadera
 3. Det var väl inget bordskräll inte.....hi hi va roligt du är.

  SvaraRadera
 4. Åh Anna, den där glaskupan från Åhlens känns det som att jag tar på varje gång jag är där inne. Tänkte först härma Frida Fahrman och ha ett trevligt magasin i men insåg att den är alldeles för låg. Men nu ser man ju hur fin den är till andra saker. Hmm, kanske blir en härmning......igen
  KRAM.

  SvaraRadera
 5. Det där ägget ångrar jag att jag inte köpte, kanske finns det kvar..
  Gamla rester från mannens tidigare liv, har jag också ett par hemma..

  Kram

  SvaraRadera
 6. Hihi, ja du så det kan gå till. Du har åtminstone ett riktigt soffbord att pynta. En vacker dag ska jag också ha det! :)

  Kram
  /Johanna

  SvaraRadera