tisdag 5 april 2011

Tisdagstemat: favorit-inredningsbutik(er)


Idag skriver Fabrikens medlemmar om inredningsfavvo-butik. Jag har verkligen ingen. Verkligen ingen alls. Jag har flera. Massor. Jag är en typisk olojal kund som springer från famn till famn, som byter ut och förkastar. Som en kraftfull känslorstorm förälskar jag mig i nya butiker och väljer bort fd favoriter. Jag yr runt och gillar och ogillar. Gamla trogna koncept på topp-listan blir sedermera ex och jag glömmer och går vidare. Sån är jag.


Men om jag tänker så att det knakar så finns det två butiker som man alltid kan hitta saker från på min önskelista. År efter år.

1. ROOM väcker alltid inspiration och lyckas förnya sig, dessutom superduktiga på kommunikation. I princip alltid värt ett besök.

2. Svenskt Tenn är egentligen långt ifrån min stil. Jag faller sällan för det klassiska och tillhör inte dem som måste äga en marinblå kjol och en beige trench coat. Inte alls. Men Svenskt Tenn lyckas skapa kli i fingrarna på mig. Jag vill per automatik plocka fram plånboken så snart jag gjort entré Till och med deras provisoriska butik på Nybrogatan väcker köp-känslor, i väntan på de två våningarna som nu renoveras på Strandvägen. Mums!

Jo, sen samlar jag tips inför min NY-resa. Så alla favoritbutiker i New York tas tacksamt emot. Thank you!

3 kommentarer:

 1. Då är vi många som inte har en utan fler favoriter. Svenskt Tenn i gamla Astoria biografen är en sådan genial idé. Man blev lycklig av att gå in där.

  SvaraRadera
 2. Ja visst är det svårt och begränsa sig till en! Och roligt att vi är flera som kretsar kring samma butiker! Jag håller med dig om Illums Bolighus, inte alls samma, men ändå lite roligt att de öppnat upp i Sverige.

  Är rädd att det blir samma sak när COS öppnar i maj, att det inte alls blir samma upplevelse och handla här hemma som om man kommer hem med en fin COS påse från London t.ex.

  På väg till NY? Lyckooo!

  SvaraRadera
 3. Härligt inlägg! Precis sån är jag också! Inte trogen alls;-) Det finns så mycket så mycket!!

  Kram,
  A

  SvaraRadera