fredag 13 april 2012

To Do listan krymper


I väntan på att bebisen ska komma gör jag sådant jag aldrig hinner annars. Tvättar sminkborstar, putsar silver, gör rent micron och letar parkamrat till udda strumpor i strumplådan. Jag känner mig så jäkla duktig. Speciellt det där med sminkborstarna. Man ska verkligen tvätta dem oftare än vad jag gör.


Ligga på soffan är inte riktigt min kopp med te. Då måste det serveras en bra film eller en riktigt bra bok. Fler matinéer på önskelistan, tack!

Så To Do-listan krymper snabbt, jag har redan steriliserat nappar, sytt baby-lakan och tvättat små bodys med parfymfritt tvättmedel. Och alla dessa små strumpor. Vem ska ha dem? De ser ut att tillhöra någons Barbiedocka. De små vita babybrallorna i storlek 50 är ett skämt. Pytte-pyttiga!

Jag försöker förstå, men det känns fortfarande overkligt. Jag får nog gå och ställa mig och glo lite på de noggrant vikta, doftfria dockkläderna igen!

13 kommentarer:

 1. De är nog nära nu . Kvällen innan son nr 2 kom till världen klättrade jag upp på köksbänken och började skrubba överskåpen. Sen efter det blev det en långpromenad-klockan tio på kvällen!

  Bebiskläder och de allra första små blöjorna känns så overkligt små när man redan har ett storasyskon, känslan att sen ta i det stora barnet är också helt konstig.

  Nu tittar visst solen fram i Älvsjö.

  Ha det gott flitiga mamman!

  SvaraRadera
 2. Åh, så förgrömmat mysigt! Jag vill också gå omkring och vara i v.38 eller nåt och bara pyssla med småsaker och känna att bebisen är nära, nära!

  Men nej nej... 16 veckor kvar här. Att sätta in alla utskrivna foton i fotoalbum har än så länge åkt upp på min "att-göra-när-jag-slutat-jobba-och-väntar-på-bebisen-lista". Men det där med sminkborstarna och de udda strumporna var faktiskt inte alls dumt, det skulle verkligen behövas. Upp på listan på direkten! :-)

  Kram på dig!! //Petra

  SvaraRadera
 3. Åh, jag är usel på att tvätta sminkborstar - borde verkligen skärpa mig! :-)

  SvaraRadera
 4. Men oj vad man bara vill ha bebis när jag ser detta...! Fint. Urtjusigt. Kram Karin E.

  SvaraRadera
 5. Underbar känsla att vänta på bebis! Njut för snart är liten här och då saknar man magen på något konstigt vis.

  SvaraRadera
 6. Så härligt, du låter så harmoniskt! Jag hoppas att jag också landar där om några veckor så att jag också tvättar sminkborstar och känner mig nöjd med min to-do-lista. Och har du sytt dina egna babylakan? Det var inte dåligt må jag säga.

  När har ni egentligen BF? Det är väl väääldigt snart, eller? Gud så spännande!!

  Kram.

  SvaraRadera
 7. Vilket angenämt göra du har, jag blir alldeles bebissjuk! En sån body fast i blå hade jag också med till Lilldogge på BB :) Han är ju så stor nu med tänder och allt, kanske dags att tänka på en ny...

  (Hoppas inte pappi läser den här kommentaren, då lämnar han nog mig, han tycker nämligen tre ungar på fyra år räcker)

  Jaja, hur som helst så blev soppan en succé! Tack för tipset och trevlig helg!!

  SvaraRadera
 8. Vad mysigt du har bäddat till bebben! Tänk att det är så nära nu, underbart. Om du får den 18:onde istället så kanske vi får samma dag ;)

  Ha en härlig helg! Kram Linda

  SvaraRadera
 9. Det är nåt alldeles speciellt det där att gå och vänta. Orört och oförstört, nytt och väntande, glatt och lyckligt. Magiskt och avundsvärt. Kram o ha en skön helg.
  PS. Ska man tvätta sminkborstar..? Det har jag missat alldeles.

  SvaraRadera
 10. Låter helt fsntastiskt, drömmer mig tillbaks till den tiden. När bebis väl har kommit går tiden fortare än någonsin. Lycka till med allt och njut!
  Stor kram
  Lena

  SvaraRadera
 11. Men oj. Nu vet jag saker jag också borde göra. Hihi!
  Hoppas liten kommer snart ...

  Stora helg kramar till dig! u

  SvaraRadera
 12. Ja just du! ;) Leo får hänga kvar lite till. Tillhör ju liksom favoriterna ;)

  SvaraRadera
 13. Haha. Ja, det där med sminkborstarna alltså. Mina är nog inte särskilt hygiensiska heller!

  Och bebiskläderna. De är verkligen pyttesmå! Tittade igenom bilder på vår lille gosse som fyller 1 om en vecka. Och oh my, har han verkligen varit sådär liten och yttepyttig?

  Ha en fin helg!

  SvaraRadera