torsdag 6 december 2012

Måla på ljusen


Tända ljus må vara signifikativt med advent, men vi tänder verkligen ljus året om. Så för oss är de fyra ljusen, elljusstakarna, LED-slingorna och nedräkningen mer ett kvitto på att advent verkligen är här. Addera hyacinter, amaryllis och lite julpynt så har vi advent i ett nötskal. Tomtar däremot och röda juldetaljer får oftast vänta till julveckan.  I år har vi gjort undantag för tjusiga Mr Santa. Ljustomtens framtid är svår att förutspå. Kommer han att stanna intakt till den 24e? Tanken är ju förvisso att man ska tända på, men då kommer siluetten helt klart att demoleras. Han är ju så fin nu. Tända på eller spara till nästa jul? Stora frågor så här års. 


På tal om nedräkning insåg jag så sent som i söndags kväll att jag inte köpt något nedräkningsljus. Aj-aj! Det fick helt enkelt bli en egen variant.


Och vips hade vi tydligen en till adventsljusstake också. Av bara farten. För ni vet väl att griffel-pennorna från Granit numera finns i både vitt och svart. Lätt att måla utan att kladda och verkar trivas i värme. 


Nedräkning ja. 18 dagar kvar. Count hjälper till uppe i högra hörnet. 

Vi struntar i alla måsten (precis som Tina skrev) och fokuserar på allt vi vill göra. Inte för att det känns speciellt avlastande när man (läs jag) vill göra tusen saker. Men så hittade jag min bussnabba chokladnougat som jag gjorde för två år sen. Hur kunde jag glömma den? Perfekt under rådande tidskris. 


Mitt emellan första och andra advent är det advents-tema i Fabriken och som vanligt att det på bredden fyllt med inspiration.

12 kommentarer:

 1. Vad fint och smart!
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 2. Tackar, vilket toppentips! Kalenderljus är ett måste hos oss. Så det är inskaffat i år, men nästa jul gör jag eget. Men pennan plockar jag fram nu, detta måste ju genast provas :)

  SvaraRadera
 3. Jag erkänner - Jag är en junkie för allt grafiskt svart och vitt!

  Jag tror att dregel, små ryckningar i ögat och ett frenetiskt snurrande på huvudet efter vita ljus och svarta pennor är ett tecken på beroende.

  Så enkelt och så snyggt!

  SvaraRadera
 4. Vilken superidé - precis sådana där enkla fina tips passar mig bra! :) Nu ska jag spana in din nougat (låter farligt). Och du pepparkaksgranarna har jag nog tänkt mest som dekoration...vet inte riktigt hur man äter dem. Du kanske kan göra och testa? ;) Ha en fin torsdag!

  Kram

  SvaraRadera
 5. Snyggt med ljusen och ett mycket bra tips när tidsbristen gör sig känd.

  Kram Teres

  SvaraRadera
 6. Så himla smart! Och snyggt!!! Tack för tipset :)

  SvaraRadera
 7. SV:

  Med risk för att göra dig förbannad... :) Jag har köpt lamporna på loppis 100 kr styck. Sen har det varit många turer fram och tillbaka för att få ordning på dom, men nu hänger dom ju där :)

  SvaraRadera
 8. SÅ snyggt! Och vilket bra tips med pennorna:)

  Hoppas att du får en fin torsdag!

  Kramar Emma

  SvaraRadera
 9. hahaha. skrattar lite när jag klickar upp ditt inlägg. just minuterna innan satt jag och kluddade dit egna siffror på ett vitt ljus, eftersom det sista nils sa i morse var: "mammie, du lovade ett sådant sifferljus! var är det liksom ... "
  just ja. det gjorde jag ju ja.
  kram till dig.

  ska jag göra armbandet på riktigt? vill du att det ska sitta ganska tight va? mailar sedan ... kram.

  SvaraRadera
 10. Finfin idé och snyggt !

  Jag har bara en tjock penna från Granit men den här verkar smalare . Den ska jag leta efter.

  Kram
  Pernilla

  SvaraRadera
 11. Vilken bra ide, får be dottern i Göteborg köpa med sig till jul (har ingen butik här)
  Nu ska jag kolla chokladnougaten :-)

  Kram Lissen

  SvaraRadera