måndag 12 augusti 2013

I'm am a leo-lover, yes I am
På skoj gick jag in i antikbutiken vid Bergs slussar. Antik och kuriosa, heter den.Vilket namn, tänkte jag. Kuriosa, vad tusan är egentligen det? Vi äter alltid glass på Jennys café. De har vanlig Siaglass, men av någon anledning smakar den alltid så bra. Men man kan ju inte bara äta glass här jämt, muttrar jag och gör en avstickaren till kuriosa-butiken medan de andra står kvar i glasskön. 

- Ta en med ananassmak till mig. Bägare. Inget strössel. Hejdå. Kommer strax.  

Redan vid första steget innanför dörren sjönk mitt mod. Här kommer jag inte hitta ett skvatt av nytta. Inte ens något litet kul. Kuriosa - fnys! Det låg en trave gamla pocket för 5 kronor, inbundet för 15 och en ful gammal pedestal som någon skapat i träslöjden. Bah, bästa att återgå till glassinköpen. Kanske ska jag ta strössel ändå.

Fem steg in i når man butiken botre vägg. Där är den slut. Liten med andra ord. Mitt i rummet står en soffa som jag helt missade när jag moloken gick över tröskeln. En gammal goding med helt nytt tyg. Leopardtyg. Ha! skrattar jag. Den du! Jag tar ett kort, skrattar för mig själv och postar ett inlägg på Instagram. (@annasylvan)

Ananasglassen smakar underbart. Ingen sorbet, vanlig glass. Utan strössel var helt klart rätt val.

På kvällen dyker leoparden upp i mina tanker och söndagen därpå åker min ljuvliga man ner och hämtar vilddjuret. Den fick plats i Volvon, men fällt baksäte. Och nu står den där och känns lika naturlig som en femte familjemedlem. Tjusig, inte sant?!

13 kommentarer:

 1. Vansinnigt tjusig! Jag hade aldrig åkt därifrån utan den och att nån har lämnat ifrån sig den från början är ju helt ofattbart bara det.

  SvaraRadera
 2. Plötsligt händer det att man fastnar för det man minst anar innan.
  Tanketid kan behövas....... den är fin och personlig soffan

  Kram
  Lissen

  SvaraRadera
 3. Läckert!Roligt när man hittar sådana fynd. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 4. Jag tänkte på det när jag såg din insta-bild härom dagen. "Köpte hon med sig soffan, trots allt?". Och det gjorde du minsann. Lovely!

  SvaraRadera
 5. Riktigt snygg soffa!
  Kram viktoria

  SvaraRadera
 6. Vrålsnygg(t) - både soffan och bilder! I like leo too! :) Jag har en gammal soffa ståendes som ska kläs om. Nu blev jag inspirerad att ta tag i det och leta upp något fint tyg. Ha det gott Anna! Kram

  SvaraRadera
 7. Haha. Och vilken tur att den fanns kvar! Snyggt som stryk var det i alla fall!

  SvaraRadera
 8. Guuuud vad cool! Grattis till soffan. Hur mycket övertalning av maken krävdes?!?!!?

  /Karin LG

  SvaraRadera
 9. Soffan!! Var bara tvungen att gå in och titta på den igen :) Tack för imorse!! Hela din dag har sett fantastisk ut. KRAM!

  SvaraRadera
 10. Satt som ett smäck där. Verkligen. Grattis till fina möbeln!

  SvaraRadera
 11. Så snyggt! Riktigt riktigt snyggt :)

  SvaraRadera
 12. Mycket tjusig! Bra köp minsann!
  Kram Jannike

  SvaraRadera