måndag 21 oktober 2013

På gråskalanJag håller med IKEA. Grått är så fint tillsammans med koppar. Grå dukning från Livet hemma-bloggen här med nya porslinet ARV. Fint! Gillar även den höstiga känslan i den här dukningen. Eller titta här så fint 'Hemma med Helena' har gjort. Tjusigt värre!Malin, Malin, Malin. Jag blir helt matt av hennes vackra blogg med dito produktbilder och smycken. Här armbandet Fancy i svart onyx och det urfina halsbandet Black Eye. Förra veckan fick jag sitta och dricka kaffe i hennes vackra hem och inspirationen är på topp när man kommer därifrån. Jag kraschlandade i mitt eget hem där jag mest bara ser allt som ska göras snarare än det som är bra. Men inspiration är alltid bra, alltid positivt i slutändan, i alla fall för mig. På lördag drar det igång. Årets säsong av 'Så mycket bättre'. Två av mina favoriter är med. Agnes och Titiyo. Jag tänker direkt på Babben med kamma lång lugg som tyvärr omöjligt att förinta ur minnet. För originalet är fantastiskt, ja hela skivan. Och Agnes, från idol till bröllopet, vilken resa! Ser fram emot lördag. 


Kan kännas för tidigt att tänka på jul redan nu, men för mig puttrar adventsinspirationen innanför västen. Jag längtar tills jag får sätta upp stjärnor och tända ljus. På önskelistan finna julstjärnan från House Doctor med nio taggar tillverkad i tjockt papper. 


L'oréal Metropolitan nummer 604 känns på igen efter en lång sommar i orangea färgskalan på naglarna. Kanske lyxar jag till med matt lack i år igen. 


I dag öppnar höstens stora utställning på Moderna Museet med Cindy Sherman! Cindy Sherman är en av vår tids mest betydelsefulla konstnärer. Hennes bilder blev nyckelverk i en omvälvande tid för konstbegreppet, och fortsätter att utmana idéer om representation, identitet och porträtt. Inte konstigt att jag valde att göra skolarbete med henne när det begav sig. Besök Moderna mellan den 19 oktober och 19 januari.

3 kommentarer:

  1. Greyish. Älskar't! Så mycket finheter du bjuder på. Och tips på bloggar som åtminstone för mig är nya bekantskaper. Tack och fortsatt fin måndag till dig.

    SvaraRadera
  2. Mycket snyggt i ett och samma inlägg! :) Gillar verkligen grått och gärna i kombination med något varmt som koppar eller så. Ska försöka ta mig Cindy Sherman-utställningen när jag är i Stockholm nästa gång i november! Kram!

    SvaraRadera
  3. Snyggt spanat, Anna. En och annan stjärna kommer att dyka upp hos mig och några Arv-skålar i grått känns liksom gjutna för jultilltugg framöver.

    SvaraRadera