Cheesecake i muffinsform. Ser ut ungefär som ett stekt ägg och passar därför extra bra till påsk. Eller nåt...
Stekt ägg-cheesecake
8 muffinsformar
8 st digestivekex
2,5 dl vispgrädde
2 ägg
200 g philadelphiaost
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Separera gulorna från vitorna. Vispa vitorna till ett skum. Vispa sedan grädden. Rör philadelphiaosten mjuk i en skål och blanda sedan i äggulorna och sockret. Rör sedan ner den vispade grädden och vänd till sist ner äggvitorna. Mixa digestivekexen i en matberedare (eller för hand) och lägg i botten av åtta formar. Fyll sedan på med cheesecakesmeten. Frys i minst 4 timmar eller till nästa dag. Ta fram en stund (ca 15 min) innan servering. Filéa och dekorera med apelsin, ta-ta!
Stekt ägg, fast mycket godare.
Och jo, ett filmtips. Fly Paper. Hysterisk rolig! Aj, aj, aj i trasigt renben, men jösses så underhållande.
Thi hi, stekt ägg cheesecake, låter kanske inte så smaskigt men bilderna säljer konceptet, jag gillart!
SvaraRadera...och jepp, ryktet säger att Sephora kommer öppna upp i MOOD, men jag tror inte på det förrän jag ser det med egna ögon ;)
Stekt ägg i all ära, men det lät lät ju faktiskt strået vassare. :-)
SvaraRaderaMen så gott det ser ut. Så duktig du är.
SvaraRaderaHa en fin vårdag, vi har ju sol i Stockholm :-)
Vilket bra tips! Mina ungar kommer att bli djupt imponerade om jag fixar detta i påsk.
SvaraRadera