tisdag 20 mars 2012

Påskbakelse


Cheesecake i muffinsform. Ser ut ungefär som ett stekt ägg och passar därför extra bra till påsk. Eller nåt...


Stekt ägg-cheesecake
8 muffinsformar

8 st digestivekex
2,5 dl vispgrädde
2 ägg
200 g philadelphiaost
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

Separera gulorna från vitorna. Vispa vitorna till ett skum. Vispa sedan grädden. Rör philadelphiaosten mjuk i en skål och blanda sedan i äggulorna och sockret. Rör sedan ner den vispade grädden och vänd till sist ner äggvitorna. Mixa digestivekexen i en matberedare (eller för hand) och lägg i botten av åtta formar. Fyll sedan på med cheesecakesmeten. Frys i minst 4 timmar eller till nästa dag. Ta fram en stund (ca 15 min) innan servering. Filéa och dekorera med apelsin, ta-ta!

Stekt ägg, fast mycket godare.

Och jo, ett filmtips. Fly Paper. Hysterisk rolig! Aj, aj, aj i trasigt renben, men jösses så underhållande.

4 kommentarer:

  1. Thi hi, stekt ägg cheesecake, låter kanske inte så smaskigt men bilderna säljer konceptet, jag gillart!

    ...och jepp, ryktet säger att Sephora kommer öppna upp i MOOD, men jag tror inte på det förrän jag ser det med egna ögon ;)

    SvaraRadera
  2. Stekt ägg i all ära, men det lät lät ju faktiskt strået vassare. :-)

    SvaraRadera
  3. Men så gott det ser ut. Så duktig du är.

    Ha en fin vårdag, vi har ju sol i Stockholm :-)

    SvaraRadera
  4. Vilket bra tips! Mina ungar kommer att bli djupt imponerade om jag fixar detta i påsk.

    SvaraRadera