måndag 26 augusti 2013

Världens godaste pajdeg


Jag förstår att det är att ta i. Att slänga sig med kraftuttryck som världens bästa, världens godaste osv. Smakförväntningarna blir skyhöga. Jag förstår också att när man använder termer som världens så förväntar man sig en tur och returbiljett till mathimlen. Expressfart. Jag förstår det. 


Men nu har jag ätit den. Flera gånger. Världens godaste.

Tack Karin för att du presenterade oss för varande!


Ehh.. världens godaste smulpajdeg:

ca 800 gr bär/frukt
150 gr smör
3 dl havregryn
2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk

Sätt ugnen på 175 grader. Smält 150 gr smör. Lägg bär/frukt i en ugnssäker form. Rör ner resterande ingredienser i smöret. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter. 

Tänker att snart kommer våra äpplen at mogna. Tänker att en äppelpaj med detta täcke. Tänker massor av kanel och flagad mandel också. Ja, herre gud i mathimmelen så sugen jag blev nu. 


5 kommentarer:

  1. Ja men blåbärspaj (tror jag att det är?) ÄR ju världens godaste, oavsett hur man gör den! Min absoluta favorit:)

    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  2. Japp, nu är förväntningarna skyhöga. Helt klart. Och jag tänker så snart som möjligt ta reda på om ditt recept levererar. ;)

    SvaraRadera
  3. Men du, när du skriver det så tror jag faktiskt på det. Vet inte hur många underbara recept jag fått av dig. Min kokbok är full av 'rackarungarannas...'
    Och nu, världens godaste paj. Jag tackar jag !

    SvaraRadera
  4. Vad gott det där lät!! Och så många inspirerande bilder jag hittade inne hos dig. Kul:)

    Kram fredrika

    SvaraRadera
  5. Ser fantastiskt god ut också :)

    SvaraRadera