onsdag 31 augusti 2011

Det är sista augusti och man kan boka julbord


Det är inte så ofta vi har lyxen att få ge oss iväg själva, min man och jag. Vår lokala restaurang ligger bara fem minuter från oss, men ändå. Det är liksom så svårt att få till det där spontana. Och det är inte vilket hak som helst. Nä-nä. Långbro Värdshus. Ett förbannat trevligt ställe.

Utomhusgrillen/baren verkar full varje kväll (förutom på måndagar, då är det stängt) Så vi tog oss dit en helt vanlig onsdag, utan speciell anledning och bara njöt.

Jag tog den mest otippade varmrätten (bara för att jag vågar) som bestod av spetskål, lammkorv och ljummen potatissallad. Det var ta mig tusan det godaste jag ätit på flera veckor. Smaklökarna dansar schottis medan magen blev proppmätt. Jag? Jag var mest nöjd, precis hela kvällen.

Och vet ni, de har börjat annonsera julbord. De går till och med att boka bord. Nu. Det är sista augusti och man kan boka julbord. Inte klokt, men rätt mysigt.

8 kommentarer:

 1. Visst är det helt underbart när man finner maten på restaurangen helt och hållet utsökt god. Man blir lyrisk då :-)

  SvaraRadera
 2. Tänkte faktiskt på julpynt häromdagen och även fast jag inte vill ha jul på länge, så är det mysigt. Jag har tänkt att grilla några fler ggr i år innan julen kommer så....

  SvaraRadera
 3. Åh vad härligt säger jag! Och Långbrovärdshus är faktiskt min absoluta favorit bland julborden hittils. Var där för tre jular sedan och minns fortfarande den goda maten och stämningen. Oj nu blev jag hungrig, dax för sen lunch...

  SvaraRadera
 4. Oj, julbord, är det dags att tänka på sånt? Hmm, ja än är december inte så inbokat, faktiskt!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Långbro är så bra! Svärmor tog oss dit i vintras oxh vi åt söndagsmiddag. Fantastisk mat och så mysig miljö att sinna inne och kura i. Har hört att det ska vara mysigt ute också, och att deras brunch ska vara bra. har ni provat den?

  SvaraRadera
 6. Åhh jag älskar den känslan- man bara myser av välbehag;) ja chefen frågade vart vi ville gå på julbord idag....hua

  SvaraRadera
 7. Duktiga du som kom ihåg att använda kameran under denna ljuvliga måltid så jag än en gång fick minnas. Jag håller med att smaklökarna verkligen dansade schottis! Vi njöt och lovade att äta långsamt när vi var där sist.

  Lite roligt också att läsa att vi bor så nära varandra , klart att vi då ska äta lokalproducerat!

  Kram Carina

  SvaraRadera
 8. Långbro är verkligen en höjdare! Med en svärmor som bor ett stenkast bort i parken, och som inte är så förtjust i att laga mat, har det blivit ett och annat besök på värdshuset. Brunchen är en stående favorit!

  SvaraRadera