Bilder från årets kräftis och invigning av vår pizzasten från Weber. En underbar liten pinal som vi redan använt mycket flitigt. Till kräftorna hade vi minipizzor med mozarella, timjan och kantareller. Grillad fänkål och sparris med olivolja och parmesan är också en av sommarens favoriter.
Jag är en riktigt lakrits-lovers, så när receptet på den här desserten med lakrits dök upp hos En matsked grejer föll jag pladask. Tack för det. Här ska pannacottas!
Mats-Erik Nilsson (hemliga kocken som upplyste oss om alla e-nummer) har släppa sin tredje kokbok Smakernas återkomst som mest handlar om att ta vara på säsongens råvaror. Det gillar jag, lika mycket som jag gillar kräftor. Utsidans foto av Lena Granefelt gör mig mycket nyfiken på insidans foto. Rätt upp på önskelistan!
Åh, vad smarrigt det ser ut!! Här planeras det fö rlite kräftis med familjen ikväll. Dom där minipizzorna var ju en hur bra grej som helst! Undrar om jag hinner fixa några sådana till middagen...
SvaraRaderaHa en bra fredag och helg! Kram
Gudars så mycket gott, vi som bara ska göra en sallad och baka västerbottenpaj till vår kräftis i morgon.....skulle hellre gå på din;) Kram Johanna
SvaraRaderaNu verkar det vara matfrossa på vissa bloggar. Jag står inte ut, jag mste ät a något ;)
SvaraRaderaJag har bytt bloggadress, så man måste länka om, tyvärr :(
Små kantarellpizzor låter helt ljuvligt för att inte tala om grillad fänkål... Kryddar du den först och hur skär du den?
SvaraRaderaBerätta sen vad du tyckte om pannacottan!
KRAM Cecilia
Mmmm, havskräftor är de bästa! Och pizzorna de måste testas. Så mycket gott!
SvaraRaderaJag är också inne på lakrits, har du provat med sånt där pulver att ha i? Hm, kommer inte på vad det heter. Funderar på och testa iallafall :)
Mums, vad sugen jag blev på kräftor!
SvaraRaderaSv: ja visst skulle man ha haft ALLt i Carrie Bradshaws garderob!! =)
/Maria