fredag 21 oktober 2011

Min jul i fjällenKälla; Sköna Hem

Då var det bokat - vinterkrispig jul i fjällen. Så många år vi suttit nere i Göteborg och haft midsommarregn. Det har funnits vårblommor att binda en krans för tusan. Så många gånger vi drömt om att vara i fjällen. I år händer det. En vecka i förhoppningsvis soligt, kallt (men inte för kallt) och genomvitt Sälen.

Vi har hyrt en stuga som inte har någon yta utan furu. Det är det mest furu-aktiga jag någonsin sett - men den har bastu, öppen spis och ligger ett stenkast från spåret så jag känner mig mycket nöjd. I mina drömmar ser stugan ut som bilderna ovan. I min fantasi ligger jag kvar i sängen och läser böcker medan någon gör varm choklad i köket. Det doftar ljuvligt, Ester sysselsätter sig själv medan mannen kommer med den rykande koppen samtidigt som han frågar om en fotmassage skulle passa? Tomten kommer med pinsamt många paket och Ester åker milen utan att gnälla en enda gång. Vallen funkar och skoskav har aldrig någonsin existerat.

Nåja, en vinter vinterkrispig jul i furustugan - inte fy skam.

4 kommentarer:

 1. Åh, för ett skidfreak som jag så låter det som den perfekta julen! Var är det ni ska?

  För vår del blir det också en jul med snö och skidor. Min pappa (som är ännu mer skidfreak än jag) bestämde att min och mina syskons julklapp fick bli en jul i Österrike. Så där kommer vi hänga.

  Lagom till nyår kommer vi ha en snygg Goggels-bränna både du och jag. :-)

  SvaraRadera
 2. Jo, det är klart kidsen ska testa att åka utför i jul! Det är i alla fall min plan för Viggo (3,5 år då). Ser framför mig hur vi svischar ner sida vid sidan i de svarta backarna! ;-)
  Nej kanske inte direkt... men allvarligt talat så tänkte jag absolut att han ska få testa att åka. Jag pratade med min kusin för ett tag sedan och deras lillkille åkte sin första säsong när han precis fyllt 3 år. Vi får nog känna av läget och testa helt enkelt, en del 3-åringar är säkert redo att åka och andra inte.

  SvaraRadera
 3. Älskar hemmet från SH. ljuvligt & vilken inspiration! Kram
  Karin E

  SvaraRadera
 4. Fortfarande nöjd med fotöljen storsele?

  SvaraRadera