tisdag 11 oktober 2011

Nu är det på tiden att ta tag i min award!!


Fina bloggen En matsked grejer har gett mig en award - tack!! Efter viss dröjsmål tar jag nu äntligen tag i den roliga utmaningen. En rad frågor att besvara och här kommer mina svar.

1. Varför började du blogga?
Det bara blev så. Först var det en plats där min vän Jessica (som driver Rackarungar) skulle (genom mig) ha en plattform att visa upp de magiska fynd man kan göra i hennes butik. Sen hajade jag hur fantastiskt kul det var att blogga för egen del och helt plötsligt skrev jag om allt i min värld – inte bara Esters garderobsfynd. Så blev det.

2. Vilka bloggar följer du?
Oj, många! Faktum är att jag inte alls förstår hur jag hinner med. Hur gör jag egentligen? Nåja, jag läser mycket på tunnelbanan, som substitut för TVn och en hel del nattläsning. Men frågan var väl inte när jag läser utan vad jag läser. Annixen, Livealot, Frida Fahrman, En mammas dag – både Weronica och Helena, Mokkasin, Ingen vanlig dag, … Hallå? Är ni kvar? Okej... Helt enkelt hos mig, Annaleenas Hem, Elina Dahl, Call me Cupcake, Popetotrora, Hos mig, Stilinredningochdesign, Vintage, La maison d’Anna G, Stjärnor & Champagne, Darling Thing, En bulle i ugnen, Konfettiform, Mackapär, Underbara Clara, Livet hemma, Lisa Rinnevuo, Lotta Agaton, Shinedesign, Bofinken5, Skriskoänkans glada dagar, Trendenser, Ebbas blogg, Tant Johanna, Husligheter, Mariaemb, Today you inspire me, Våra dagar i väntan på dig, Knaada, Adadone, A piece of happiness, Anine Bing, Live från radhuset, Lilla U, Att vara någons fru. Okej, någon stans måsta jag dra en gräns. Förlåt alla er som inte blev omnämnda den här gången. Får snart lägga upp en sådan där smart lista i högerspalten.

3. Favoritfärg(er)?
En? Alltså rosa kommer garanterat på prispallen. Men gult är kul, grön faller jag ofta för (i alla fall på klänningar), vitt och svart (som bas i inredning).

4. Favoritfilm?
Oj, jag är filmnarkoman. Ser många filmer och har filmprenumeration på Lovefilm. Av någon anledning fastnar filmer som får mig att gråta, vilket inte är speciellt svårt. Seven, Cry baby, Pans labyrint, Ps I love You, The Town, Baksmällan, Coco - livet före Chanel, 22 bullets, Seven pounds, Allt för min syster, Kill Bill, Dagboken. Som ni ser är min filmlistan aningen schizofren. Det är samma sak med mat - jag gillar verkligen allt. Allt som är vällagat.

5. Vilket land/vilka länder drömmer du om att besöka och varför?
Av någon anledning är det länder/städer jag varit i en eller flera gånger som jag skulle välja att besöka igen. New York står alltid högt (om inte högst) upp på listan. För maten, inspirationen, shoppingen, pulsen, människorna, husen, hotellen. Ah.

2002 vandrade jag i Himalaya och drömmer konstant om att åka tillbaka – både Katmandu och Mt Everestmassivet är bland de starkaste reseupplevelserna jag varit med om, näst intill religiöst! Så vackert, så vackert. Man blir inte bara bli matt av den tunna luften, utsikten i sig är hisnande.

Om jag fick välja ett land som jag aldrig besökt får det bli Indien. Sen skulle jag gärna vilja bestiga Aconcagua.


Nu skickar jag vidare utmaningen till:
Hos mig
Njutbara ting

Skickar med en uppmaning till Ingela och Karin E.
Kom igen nu tjejer, sluta tveka - börja blogga!

8 kommentarer:

 1. Jag kan tänka mig det religiösa i att stå där och se ut över världen. Man känner sig liten då eller hur? Och världen man har framför sig som är så vacker vill man vara lite mer rädd om.

  Kramis

  SvaraRadera
 2. Kul läsning, fina foton - och hey där var ju jag mitt i länkningen! Tack!

  SvaraRadera
 3. Å vad kul att läsa lite om dig och SE dig - men du grät du till baksmällan ;-) ha ha ha förlåt...

  Stor kram och tack för länkningen :-)

  Malin live a lot

  SvaraRadera
 4. Det är så kul med sån här läsning, och extra kul (tjo ho) när man själv finns med bland favoriterna :)

  Och du, vilka underbara bilder...och guldklockan - wow!

  SvaraRadera
 5. Hej! :)

  Jag är inte så värst mycket för utmaningar men den här har jag faktiskt i de flesta fall läst, t o m mottagit och svarat på. Kul att få ett ansikte och lite mer info om alla fantastiska "design-/inredningsbloggare"! Kul att få se ditt vackra ansikte och lite mer info om dig :)

  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 6. Glömde skriva en rad när jag läste här sist :) KUL att läsa om dig o jättekul att du häller ut lite bilder på dig själv också som bonus! Ska tillbringa 1 h o 40 min i NY nästa sön, fast mest springandes på flygplatsen ;) så jag lär ju inte se så mycket. Tyvärr...
  Ha det fint!
  Kram Cecilia

  SvaraRadera
 7. Jo, Anna, man springer mellan två plan ;)

  SvaraRadera
 8. TACK för awarden! Vad glad jag blir att du tänkte på mig! Samma award dök upp hos mig för ett tag sedan, här har du svaren http://familjeniuttran.delacreme.se/2011/10/hepp.html :)

  SvaraRadera