söndag 26 februari 2012

MT - Masking tapeIdag har jag roat mig med att fota washi tape. Närmare bestämt femtio rullar tape. Det roliga är över, nu väntar timmar av redigering. Jag hoppar mellan RAW och jpg. Vete sjutton vad som är bäst. Eller är jag bara ovan? Jag skulle behöva gå en kurs i RAW-redigering. För just nu finns inte tillstymmelse till logik i mitt arbete. Alla tips tas tacksamt emot - små som stora.

Sen borde jag verkligen köpa mig en ny kamera. Och ett stativ. Och ett sådant där flott objektiv så att man slipper vara tusen meter från objektet. Och kanske ett sådant där närbildsfilter. Och fortsätta drömma.

Hur som helst, kvällen är räddad...

10 kommentarer:

 1. Vilka vackra rullar! Vad är närbildsfilter? Jo det finns mycket man vill ha till sin kamera.
  Kram Linda

  SvaraRadera
 2. Men åh vilket spännande jobb!
  Blir nyfiken ...
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Hej hej!

  Fina bilder. Jag vill också ha ett sådan objektiv...

  Ha en go kväll!

  SvaraRadera
 4. 50 rullar?! Blir såklart nyfiken på vad du fotat det till. För jag antar att det inte är så att du fått total köpmani på Wasi tape och köpt 50 rullar till dig själv. Eller? :-)

  Tyvärr har jag inga bra redigeringstips alls, det är långt ifrån min starka sida.

  SvaraRadera
 5. 50 rullar? Vad ska du ha dem till? Himla fina ser dem ut men lite många..? Eller? Blir nyfiken. Har tyvärr inga svar på dina frågor. Vill mest säga att jag gillar din bild. Washitejp är en lajbans uppfinning.

  SvaraRadera
 6. Vilket ögongodis, älskar MT! :) Kul med redigering. Jag fotar alltid i Raw (och jpg). Saknar oftast lite kontrast i raw-bilderna och redigerar white balance, fill light, recovery (om det behövs), clarity och vibrance. Min bilder är ofta något överexponerade så jag undviker att justera exponeringen.

  Ny kamera och nytt (nya) objektiv vill jag också ha. :) Kram!

  SvaraRadera
 7. Låter som ett angenämt söndagsgöra.

  SvaraRadera
 8. Hej Anna,
  Vad kul att du lämnade en hälsning hos mig. Jag kikar in till dig också ibland men har inte heller lämnat avtryck. (Förrän nu!) Men det var skoj när jag hittade din blogg och förstod att du var du...
  Kram Jannike

  SvaraRadera
 9. Hej söta. Fotar alltid i RAW. Då innehåller bilderna, och framförallt de överexponerade områdena, mer information. Som du kan hämta fram med bl.a. Curves, balance, exposure etc. Jag upplever att jag får mer kontrast i bilderna samtidigt som de kan fortsätta vara (nästan) överexponerade. Och det gillar jag!
  Lycka till!
  Kram s.

  SvaraRadera