torsdag 23 februari 2012

Tulpaner


Tulpaner är verkligen min favorit. De är fina från början till slut. Från knopp till fullständigt utslagna. De här hänger nu som berusade krakar över en bardisk, men de är vackra för det. Man behöver inte ens sköta dem. Bara vattna och klippa lite. Om man känner sig extra generös kan de få en skvätt nytt vatten. Dessa har förgyllt i över en vecka, utan any special treatment.


Jag minns när jag fick min första tulpanbricka. Jag var femton år och förstod verkligen inte grejen. Men eftersom pappas kusin har ytterst bra smak var det någonting som sa mig att den här ska man spara. Tack och lov.


Efter det har fler fina brickor gjort entré, för de är ju verkligen världens bästa presenter. Förra julen slog mannen till och kompletterade vårt hushåll med ytterligare några glasunderlägg som nu bara får agera dekoration på bordet. Ingen funktion, bara vara fina.

4 kommentarer:

 1. Underbara bilder. Tulpaner är livets godis. Ett tag köpte jag fredagsblommor, alltid nya fina blommor inför helgen. Tror banne mig jag ska börja med det igen!

  SvaraRadera
 2. Jag håller med! Nästan bäst efter en vecka tycker jag :)

  Köpte en bukett till mig och en till min mamma idag, det är ett måste när man kan höra snön droppa från taken!

  SvaraRadera
 3. Grymt att det är Nicke som gör den kompletteringen :)
  KRAM

  SvaraRadera
 4. Bästa grejerna kommer från det där stället på Strandvägen! Tex tapeten på toaletten :).

  SvaraRadera