tisdag 21 augusti 2012

Mammayoga och bebisprutt


Mammor i olika storlekar, åldrar och intressen möts i yogasalen. Vi har alla nyligen fått barn så vi har en sak gemensamt, men kanske fler. Det är vitt och fräscht. En vit keramik-Buddha sitter i lotusställning och det finns tända ljus. Alla rullar ut sin lilla matta och sätter sig tillrätta med korslagda ben.


Instruktören är solkysst och ser väldigt sund ut. Hon ler världens mest utvilade leende och säger att hon har tre barn. Alla är stora nu. Jag gissar att hon är 45 år och känner instinktivt att jag också vill ha en stark rygg och en raka axlar när jag är 45. Jag vill inte likna Quasimodo vid 40 och gnälla över stelt axelparti, ett resultat som man garanterat kan räkna med vid stillasittande arbete, ingen träning och en hobby som inkluderar datortid.

De flesta bebisarna sover på utsidan. Inte Harry. Han sover ju inte på dagen. Inte värst mycket i alla fall. Han joddlar och suger på fingrarna i takt till den instrumentala musiken när alla mammor hälsar på solen och gör hunden.


Det sträcker och drar och det känns väldigt välbehövligt. Konstiga amningsställningar och olika bärtekniken har gett ryggslutet ett rejält behov av träning.

Under avslappningen bär instruktören runt på diverse barn. Hon är verkligen en superkvinna, tänker jag. Hon talar med lugn och harmonisk röst, ber oss återkommande visualiserar isbiten i naveln. Och andas.

Under sista minuten av total tystnad och avslappning tror jag minsann att Harry också närmar sig Nirvana. Andas in - andas ut - känn hur era kroppar blir tunga, ändra från stortån till huvudroten - - -  Harry knorrar till, fäktar med armarna och delger oss avslappnade morsor en praktexemplar av vad alla skulle kalla, en storslagen bebis-prutt! Ka-boom.

Godmorgon förresten. Hur har er morgon varit?

11 kommentarer:

 1. Det är ju det jag ska komma igång med igen. Yoga! Tänk att det var så svårt att komma på själv... Tack!
  Kramar

  SvaraRadera
 2. :) Du skriver så bra, Anna! Fördelen med att blogglivet är igång igen att man får ta del av alla braiga skribenter. Jag funderar på medicinsk yoga för min del i höst.

  SvaraRadera
 3. Ha ha, så underbart! Där hade man velat vara en fluga på väggen :-)

  "Jag vill inte likna Quasimodo vid 40 och gnälla över stelt axelparti, ett resultat som man garanterat kan räkna med vid stillasittande arbete, ingen träning och en hobby som inkluderar datortid." - känner igen så väl, precis mina tankar. Nu får man liksom för sjutton ta tag i träningsfunderingarna på allvar, och på lång sikt. Kroppen håller inte längre annars. Det måste ju bara gå att igen bli en tränande person (som jag var i min barndom och ungdom)

  SvaraRadera
 4. Åh, blir så lycklig av dina inlägg. Du har gåvan att skriva. Skönt med Yoga. Samma ställe som tidigare? Träning är bra! Grymt jobbat. Visst känns det skönt efteråt? Min morgon? Den blev bara helt fel. Ett kaos som avslutades när jag kom till jobbet och all turkisk yoghurt rann ut i väskan (duktiga jag hade såklart lunchlåda...). Men nu börjar det ordna upp sig! Mycket för att jag gick och tränade under lunchen. Kram kompis! Karin E.

  SvaraRadera
 5. Hi hi det var roligt! Lite mer vissen morgon här, drar mig för att åka till jobbet om en halvtimme men lite Alvedon och bit ihop fixar det. Imorgon är ledig dag.... Kram!

  SvaraRadera
 6. HAHAHAHAHAHAAA, jag skrattade just ihjäl mig!!!!!!!!
  Så härligt skrivet och beskrivet, shit det här behövde jag, ett riktigt gott skratt!
  Lovely :)

  Kram Catta

  SvaraRadera
 7. Haha, vad bra du skriver! Jag börjar på gravidyoga i morgon :-) Kram!

  SvaraRadera
 8. Så underbart inlägg! Nästan så att jag skulle kunna slå till på en bebbe3 för att få uppleva den där yogan. Låter helt fantastiskt! När jag var föräldraledig med A så gck jag på mamma workout och använda henne som hantel på lite olika sätt. Jisses.

  Stor kram och tag för dagens största leende! :))

  SvaraRadera
 9. aaaaaaaahahahahha ... jag dööör så kul. det var det roligaste jag har läst på länge. humor right up my alley! hahahahhahhahaha!


  och jajajajaja, pantertanter möte snart! jippi!

  SvaraRadera
 10. Så fint att barnen får vara med och samtidigt få uttrycka sina behov!!!/ Annika

  SvaraRadera
 11. Mmmmmmm så underbart med Yoga och att ta med barnen. Det gillar jag.
  Kram från Maria

  SvaraRadera