måndag 3 september 2012

Tänk om alla som kollar Hemnet faktiskt hade tänkt att byta boende


För så är det ju inte. Långt ifrån. Ta min man som exempel. Han besöker Hemnet hela tiden. Utan några som helst seriösa flyttplaner söker han villor i närområdet och långt bort. Mest i närområdet. I bland skickar han länkar till mig. För inspiration. På tillbyggnader, stenläggningar, planlösningar och på inredningsdetaljer. På färgval, tapeter och lampor. Vi klickar om och om igen. 

Som den här. En gammal ombyggd, nyrenoverad kyrka från 1915. Vet inte om jag gillar huset eller stilen mest..


.. som mattorna på terassen..


.. och kaklet, bänkskivan och industrilamporna i köket ..


.. lamporna i taket och vedförvaringen ..


.. de återkommande röda detaljerna ..


.. eller varför inte, Stringhyllor i stället för överskåp ..


Vi klickar om och om igen och jag kan inte annat än att tänka på de stackars säljarna som får värsta bra statistiken på sitt objekt, utan att det ligger några som helst köpincitament bakom klicken. 

Men det får man kanske stå ut med när man har ett så otroligt fint hem.  

7 kommentarer:

 1. Min man är oxå något av en "Hemnetknarkare", fastän vi precis köpt och snart ska flytta så fortsätter han ;)
  Bra inspiration helt enkelt, som du själv visar :)

  Kram Catta

  SvaraRadera
 2. Ja, visst är det kul att kolla på hemnet! Fast för oss är det mycket villadrömmar... "tänk att köpa det här jättebilliga huset långt upp i norr och bara renovera och renovera och renovera".... ;-) Men det är kul att drömma sig bort. Ha en fin Måndag. Kram Elina

  SvaraRadera
 3. Ja, lite fel i statistiken kan dom gott ha när dom äger ett hem som det där (som dom dessutom tänkt göra sig av med)!

  Gillar de fina moodboardsen varje månad föresten. Imorse när jag gick en promenad och såg allt som fortfarande blomstrar blev jag sugen på att göra en egen. Så jag kanske kopierar och kör lite moodboards jag med framöver. :)

  SvaraRadera
 4. Det var verkligen fina detaljer i det hem du hittat. Och jag tror att det är som du säger, att det är betydligt fler som kikar (gratis inredningstidning, typ) och tom går på visningar (!) än vad det finns intressenter. Vi är nog rätt många husknarkare i Sverige. Men så finns det goda skäl till varför vi är intresserade av fina hem också. Vi funderade en del på det när min man bodde i Spanien. Man tillbringar väldigt lite tid hemma där, ses hellre ute tex på ngn restaurang (i alla fall i större städer). Här gör vi tvärtom. Vi bjuder hem och vill ha det mysigt och ombonat. Och har man väl börjat fundera på inredning.... Ja, då finns det ju ingen gräns för hur mycket eller länge man kan hålla på.

  SvaraRadera
 5. Visst är huset bekant för oss Älvsjöbor. Om nu huset blir sålt flyttar familjen bara ett stenkast bort. Vart våra vänner tar vägen då återstår att se?
  Jag fastnade för köket ...som alltid när det kommer till husdrömmar!

  SvaraRadera
 6. Det där med string i köket har jag klurat på ett tag, kan hända att jag slår till. Kruxet är att jag har stora runda fat på hyllorna idag och vart ska då de flytta? Det är ju så förpillrat FULLT överallt. Ju.
  Kram Cecilia

  Så KUL det ska bli att ses på riktigt!

  SvaraRadera
 7. Åh, vilket hus! Gamla ombyggda kyrkor brukar ju oftast ligga ute på landet. Vilket drömhem! Vi ses kanske på visningen :) Nä, jag blir nog kvar där jag är. Men klickar gärna och tittar lite till på detta fina. Och vi ses på brunch i oktober i alla fall, va kul!!
  Kram Anna-Karin

  SvaraRadera