torsdag 27 september 2012

Torsdagstema: belysning


I dag är det tema belysning i Fabriken. Vårt hem tillhör den pepprade sorten. Fullkomligt sönderpepprat. Det sitter spottar i varenda rum utan de två pyttiga barnrummen. Jo, det är sant. Huset är nerlusat av spottar. Överallt. Tyvärr är det just taklampor som jag brukar förälska mig i och det blir så klart svårt i ett spott-bombaderat hus. Typiskt!


Så bestämde vi oss ändå tillslut att vi, trots alla tusen takspottar, skulle få till belysning över köksbordet. Fina taklampor. Efter mycket velande slog vi till på Work lamp från Design House Stockholm. Detta var ungefär sju månader sen. De ligger fortfarande i var sin kartong. Hoppla!


För de var ju inte alls tänka som taklampor. Nähä?? De har ju vanlig kontakt med dimmer på, och jättelång sladd. Jaha, då får vi ta hit en elektriker då. Och på den vägen är det. Fortsättning följer, med andra ord.

Titta in i Fabriken, där är det ljus och belysning i fokus idag.

6 kommentarer:

 1. Hördu Anna, upp med lamporna! De är dösnygga!

  SvaraRadera
 2. Men det kommer bli grymt när ni får tummen ur!:)

  SvaraRadera
 3. Så kul. Dagens nya inrednings citat tror jag, "huset var pepprat med spottar". Vi har också några, men bara i tv-rummet, köket och trappen ner till källaren. Oj det blev nog en del :)

  Design House Work lamp - sååå snygg!

  SvaraRadera
 4. Åh typiskt. Work lamp är toksnygg och en riktig favorit hos mig. :) Hoppas elektrikern hittar hem till er snart så att du får snyggbelysning som motvikt till alla spottar.

  Barca alltså...jag blir toksugen på att åka dit. Helst igår. Vill ju så gärna träffa min vän där. Fast när jag hälsat på har vi mest hängt i förorten "Badalona". :) Min favorit är Parc Guell, vilket underbart ställe. Och att sitta och äta lunch på Plaza Reial. I Barri Gotic finns många mysiga affärer.

  Kram och trevlig resa!

  SvaraRadera
 5. Åh så snygga!! De där måste ni bara få upp. Sladd eller bara kontakt kan ni byta utan att anlita en elektriker. Känns det klurigt kan säkert lamphandeln ge några goda råd eller så har ni kanske en vän som gjort det förr. Det kan vara lte pilligt och kanske lite klurigt att skala sladden utan att ha av några trådar men med varsam hand brukar det gå bra. Finns säkert bra bilder på hur man gör på nätet.

  SvaraRadera
 6. Snygga!! Jag är inte bra på elektriska saker, men det där ska gå att fixa själv. Köpte nämligen också lampor med sladd o kontakt att ha över köksbordet och enl. min man går det att koppla själv. Men inte för att jag hade kunnat göra det själv...

  Tack för din snälla kommentar hos mig! Jätteroligt att jag på så sätt kunde hitta hit. Jag lägger till dig på min lista så att jag kan komma tillbaka. Gillar verkligen din blogg:)

  Ha det bra!

  Kram Pernilla

  SvaraRadera