torsdag 1 november 2012

Tema färg


Ja, då var det dags för torsdagsinlägget i Fabriken. De här veckan står det färgtema på schemat. Jag har verkligen inte varit någon fan av blått, den färgskalan har liksom aldrig tilltalat mig. Men sedan hände något - BOOM - jag drogs liksom per automatik mot det grön-blåa hållet. Helt plötsligt började jag pin:a blå bilder, göra svep med blandade blå sakerbeundra blå sänglinnenmåla en blå fondvägg och införskaffade blåvitt porslin.  


Just nu vurmar jag för blått i kombination med trä och vitt, alltid vitt. Speciellt när det kommer till inredning. Nästan alla färger blir vackert i det sällskapet - vitt och natur.

Där ser ni mig, tre år insvept i ljusblå handduk mellan farmor och mamma på klipporna utanför Marstrand.


Hon har så rätt, Tove Jansson, man måste skynda sig. För visst är det så. Lusten kommer och går, precis som inspirationen. Ena dagen är batteriet full-laddat och andra dagar blinkar den rött.
 

Så utan förvarning fanns det plötsligt massvis med grönblå saker hemma hos oss. BOOM. Om det förblir blå inslag i vår omgivning är ännu oklart. Vi får helt enkelt se. Fler färguppslag i olika tappningar hittar ni i Fabriken

14 kommentarer:

 1. Jag va lite rädd imorse att personalen i färgaffären faktiskt skulle säga till mig, eller kasta ut mig som du föreslog. :) Men jag handlade ju också. Både färg, tejp och penslar (tog en extra för att döva det dåliga samvetet över färgproverna ;)). Det var nog därför dom lät mig komma undan.

  Jag köpte färg för att måla om de slitna listerna här hemma men Viggo var extremt besviken att jag köpte vit färg. Han tycker vi ska måla alla listerna blå. Nej tack, till det. Men det kanske kan vara något för dig som är inne i en blå period. ;)

  SvaraRadera
 2. Ahhh, så härligt! Får resedrömmar och hopp om ljusare tider när jag tittar på dina samling.

  SvaraRadera
 3. Åh, nu blev jag helt plötsligt sugen på havet, verkligen fina färger!
  Maria

  SvaraRadera
 4. Vilket underbart, underbart inlägg Anna! Älskar ditt mood och färgerna!! Visst är det underbart hr man helt plötsligt börjar gilla en färg och känner hur man dras mot den?

  Skulle länka in mitt bidrag på Fabriken nu, men det var "closed" är det bara till 21 som det går att lägga in? Trodde det var till midnatt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller, jag är nog lie sönderstressad. För nu gick det! ;)

   Radera
 5. Du är bäst!Tack för att du finns ;)

  kram | tina

  SvaraRadera
 6. Underbara lugna färger, gillar det :-)

  SvaraRadera
 7. Vet precis vad du menar! Blått är som smaken av oliver, mjuk och len men jag måste nog mogna lite till innan jag kan säga att jag gillar det :)

  Du är steget före mig, men har gett mig en bra knuff på vägen! Och när jag tänker efter så föll faktiskt valet av vinteroverall till Snorpan idag på blå. Kanske börjar jag att närma mig...

  SvaraRadera
 8. Vilket härligt och somrigt färginlägg! Får mig att tänkpa på semester, bad och solnedgång!

  SvaraRadera
 9. Vilket himla bra citat,för så är det ju egentligen, vi behöver inte skynda oss om vi inte vill, världen finns ju kvar i morgon med. Är kortet något du köpt eller gjort själv?

  SvaraRadera